Krämiga chokladbollar med pistage

Kärt barn har många namn och kärt bakverk har säkeligen lika många varianter och smakkombinationer. Chokladbollen är ett sådant bakverk. Den klassiska chokladbollen är verkligen ett go-to fika som man vet funkar på vilken fikabjudning som helst. Sen är det så finurligt med chokladbollen att den gifter sig så väl med väldigt många andra smaker och bakverk för den delen. Ni har många som bakat min chokladbolls-kladdkaka och mina chokladbollar rullade i krossad daim.
Jag älskar förövrigt när ni taggar mig i bilderna på de recept som ni provat från min blogg. Fortsätt gärna med det eller maila mig gärna bilden på mykitchenstories.se@gmail.com om du inte har instagram så kan jag sätta ihop ett litet inlägg med era bilder på det ni bakat från bloggen.
Mitt senaste recept i chokladbollsväg är dessa krämiga chokladbollar rullade i hackad pistage. Receptet för själva chokladbollen är helt fantastiskt! Det ger en riktigt krämig chokladboll som bara smälter i munnen. Gillar du inte pistage eller är allergisk kan du självklart byta ut pistagen till kokosflingor eller något annat roligt. Bara fantasin sätter gränser.
För den där riktigt krämiga chokladbollen finns det två saker att tänka på:
1. Va inte rädd för en kladdig smet. Den här chokladbollssmeten är riktigt kladdig innan den fått stå i kylskåpet och stelna till sig lite. Men det är det som är grejen. Är en chokladbollssmet redo att rullas innan den varit i kylskåpet kan du räkna med en torrboll som smular sig i munnen.
2. Finmal havregrynen. Jag vet, man vill gärna göra de där chokladbollarna supersnabbt. Men ta dig en extra minut eller två och mal havregrynen i en mixer så slipper du stora havregryn som ger ett oönskat tuggmotstånd.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Krämiga chokladbollar med pistage

Portioner: 12

Ingredienser

3,5 dl finmalda havregryn (mått innan du mixar dem)
150 g mjukt smör
6 msk kakao
1,5 dl strösocker
3 msk kallt kaffe
1 dl vaniljkräm
hackade pistagenötter eller kokosflingor att rulla bollarna i

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

3,5 dl finmalda havregryn (mått innan du mixar dem)
150 g mjukt smör
6 msk kakao
1,5 dl strösocker
3 msk kallt kaffe
1 dl vaniljkräm
hackade pistagenötter eller kokosflingor att rulla bollarna i

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Arbeta ihop alla ingredienserna i en bunke med händerna eller träslev.
  2. Ställ bunken i kylskåpet i 30 min innan du rullar den till bollar och sedan rullar dem i hackade pistagenötter eller kokosflingor.
  3. Ställ sedan bollarna återigen i kylskåpet i minst 1 timme innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Arbeta ihop alla ingredienserna i en bunke med händerna eller träslev.
  2. Ställ bunken i kylskåpet i 30 min innan du rullar den till bollar och sedan rullar dem i hackade pistagenötter eller kokosflingor.
  3. Ställ sedan bollarna återigen i kylskåpet i minst 1 timme innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefine
6 years ago

Mmm, pistage som är så gott! Detta måste verkligen testas!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?