
Nu har det gått alldeles för lång tid sen jag gjorde något riktigt chokladigt så jag passade på när jag testade mig fram med glutenfri bakning. Resultatet blev den här luftiga men samtidigt kladdiga chokladtårtan som görs på ynka 3 ingredienser!



Ännu bättre är det att den är glutenfri. Om det är din tur att ta med dig fika till jobbet och du har en kollega som är glutenintollerant så är den här perfekt att göra. Det fungerar även utmärkt att byta ut smöret till mjölkfritt smör.
För att få till en ordentligt tårtkänsla dekorerade jag med chokladsås, vispad grädde och färska bär. Men du kan såklart dekorera med det du gillar eller skippa dekorationen helt. Tårtan räcker hursomhelst till ca 12 bitar och bakas bäst i en rund form med avtagbara kanter med en diameter på 26 cm och en höjd på minst 5 cm
Ingredienser:
340 g mörk choklad (ca 50% kakaohalt)
225 g smör
6 stora ägg
färska bär, kakao, chokladsås och vispad grädde till garnering
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Grovhacka chokladen.
3. Lägg smöret i en värmetålig skål och smält i micro.
4. Lägg chokladen i smöret och rör om tills chokladen smält in helt i smöret.
5. I en annan bunke vispar du upp äggen med elvisp på medelhastighet riktigt vitt och fluffigt. Detta tar ca 3-5 minuter,
6. Häll i chokladsmöret i äggfluffet och blanda försiktigt med slickepott till en jämn smet.
7. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
Låt kakan svalna helt i kylskåp (minst 3 h men helst över natten) innan servering.
Mums, den låter helt galet god.
Åh! Denna vill jag prova! Ser fantastiskt gott ut!
Chokladtårtan ser verkligen jättegod ut. 🙂
Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste inlägg också!