Glutenfri chokladtårta på 3 ingredienser

Nu har det gått alldeles för lång tid sen jag gjorde något riktigt chokladigt så jag passade på när jag testade mig fram med glutenfri bakning. Resultatet blev den här luftiga men samtidigt kladdiga chokladtårtan som görs på ynka 3 ingredienser!
Det är något fantastiskt med storslagna bakverk som kräver minimalt med ingredienser, kraft och tid. Borde inte typ all bakning vara så? I drömmarnas värld kanske. Och det är exakt där du hamnar när du äter den här drömmiga chokladtårtan. Helt seriöst, den är typ det bättre syskonet i kladdkakornas syskonskara.
Ännu bättre är det att den är glutenfri. Om det är din tur att ta med dig fika till jobbet och du har en kollega som är glutenintollerant så är den här perfekt att göra. Det fungerar även utmärkt att byta ut smöret till mjölkfritt smör.
För att få till en ordentligt tårtkänsla dekorerade jag med chokladsås, vispad grädde och färska bär. Men du kan såklart dekorera med det du gillar eller skippa dekorationen helt. Tårtan räcker hursomhelst till ca 12 bitar och bakas bäst i en rund form med avtagbara kanter med en diameter på 26 cm och en höjd på minst 5 cm

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Glutenfri chokladtårta på 3 ingredienser

Portioner: 12

Ingredienser

340 g mörk choklad (ca 50% kakaohalt)
225 g smör
6 stora ägg
färska bär, kakao, chokladsås och vispad grädde till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

340 g mörk choklad (ca 50% kakaohalt)
225 g smör
6 stora ägg
färska bär, kakao, chokladsås och vispad grädde till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Grovhacka chokladen.
  3. Lägg smöret i en värmetålig skål och smält i micro.
  4. Lägg chokladen i smöret och rör om tills chokladen smält in helt i smöret.
  5. I en annan bunke vispar du upp äggen med elvisp på medelhastighet riktigt vitt och fluffigt. Detta tar ca 3-5 minuter,
  6. Häll i chokladsmöret i äggfluffet och blanda försiktigt med slickepott till en jämn smet.
  7. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.

 

Låt kakan svalna helt i kylskåp (minst 3 h men helst över natten) innan servering.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Grovhacka chokladen.
  3. Lägg smöret i en värmetålig skål och smält i micro.
  4. Lägg chokladen i smöret och rör om tills chokladen smält in helt i smöret.
  5. I en annan bunke vispar du upp äggen med elvisp på medelhastighet riktigt vitt och fluffigt. Detta tar ca 3-5 minuter,
  6. Häll i chokladsmöret i äggfluffet och blanda försiktigt med slickepott till en jämn smet.
  7. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.

 

Låt kakan svalna helt i kylskåp (minst 3 h men helst över natten) innan servering.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
6 years ago

Mums, den låter helt galet god.

Dess
6 years ago

Åh! Denna vill jag prova! Ser fantastiskt gott ut!

Caroline
6 years ago

Chokladtårtan ser verkligen jättegod ut. 🙂

Sanna
6 years ago

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste inlägg också!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?