Glass-latte med smak av karamell

Jag dricker minst en kopp kaffe om dagen. Eller jag skulle snarare säga att jag dricker mjölk och socker med smak av kaffe haha. Smaken och doften av kaffe är enligt mig en av de ljuvligaste men jag kan bara inte dricka svart kaffe. Det är alldeles för beskt för mig! Kanske innebär det att jag egentligen inte kan kalla mig för en renoflad kaffeälskare men då får jag helt enkelt skapa en egen klubb för oss låtsas kaffe-lovers.
När solen steker på såhär års, byter jag ut min varma kaffekopp till något mer svalkande. En favorit är denna kalla glass-latte med smak av karamell. Tänk er vilken dröm! En dryck som både lugnar kaffesuget, sockersuget och svalkar. Jackpott! Receptet nedan räcker till två stora glas islatte med glass och karamell.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Glass-latte med smak av karamell

Ingredienser

2,5 dl kallt bryggkaffe av valfri sort och styrka
2 dl kall mjölk
0,75 dl karamelliserad mjölk
9 isbitar
2 kulor vaniljglass
garnera med karamelliserad mjölk och kaffebönor

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

2,5 dl kallt bryggkaffe av valfri sort och styrka
2 dl kall mjölk
0,75 dl karamelliserad mjölk
9 isbitar
2 kulor vaniljglass
garnera med karamelliserad mjölk och kaffebönor

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Ställ de glas du vill använda i frysen i god tid innan servering.
  2. Lägg alla ingredienser förutom vaniljglassen i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät dryck.
  3. Häll upp is-latten i glasen och toppa med glass och karamelliserad mjölk. Dekorera med kaffebönor.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Ställ de glas du vill använda i frysen i god tid innan servering.
  2. Lägg alla ingredienser förutom vaniljglassen i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät dryck.
  3. Häll upp is-latten i glasen och toppa med glass och karamelliserad mjölk. Dekorera med kaffebönor.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefine
6 years ago

Herregud vad detta lät gott!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?