Glass-latte med smak av karamell

Jag dricker minst en kopp kaffe om dagen. Eller jag skulle snarare säga att jag dricker mjölk och socker med smak av kaffe haha. Smaken och doften av kaffe är enligt mig en av de ljuvligaste men jag kan bara inte dricka svart kaffe. Det är alldeles för beskt för mig! Kanske innebär det att jag egentligen inte kan kalla mig för en renoflad kaffeälskare men då får jag helt enkelt skapa en egen klubb för oss låtsas kaffe-lovers.
 
När solen steker på såhär års, byter jag ut min varma kaffekopp till något mer svalkande. En favorit är denna kalla glass-latte med smak av karamell. Tänk er vilken dröm! En dryck som både lugnar kaffesuget, sockersuget och svalkar. Jackpott! Receptet nedan räcker till två stora glas islatte med glass och karamell.
 
Ingredienser:
2,5 dl kallt bryggkaffe av valfri sort och styrka
2 dl kall mjölk
0,75 dl karamelliserad mjölk
9 isbitar
2 kulor vaniljglass
 
garnera med karamelliserad mjölk och kaffebönor
 
Gör såhär:
1. Ställ de glas du vill använda i frysen i god tid innan servering.
2. Lägg alla ingredienser förutom vaniljglassen i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät dryck.
3. Häll upp is-latten i glasen och toppa med glass och karamelliserad mjölk. Dekorera med kaffebönor.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefine
5 år sedan

Herregud vad detta lät gott!

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x