En tårta att fira med!

Inlägg i samarbete med Smakbox
Juni 2017 är en riktig höjdarmånad med massor med olika sorters firanden. Allt från Sveriges nationaldag och Ramadan till kommande Midsommarafton och Eid. Så härligt med en månad där så många får anledning att fira! I min värld är firande likamed TÅRTA! Och ska det vara tårta så ska det vara ordentligt, dvs en dripcake fylld och dekorerad med en massa godsaker.
I den senaste smakboxen, som passande nog hette “firande”, fanns en hel del saker som passade tårtan som jag ville göra. Sött i all ära, det är vi många som tycker om, men på sommaren är det superviktigt för mig att bakverken vägs upp ordentligt med syrlighet. Tårtan fyllde jag med min hemmagjorda vaniljkräm, blåbärsmousse utan gelatin och en riktigt syrlig och fräsch limecurd som fanns med i smakboxen.
Jag hade även i en ordentlig klick av limecurden i smörkrämen som jag spacklade tårtan med, vilket jag starkt kan rekommendera till er som annars har svårt för smörkräm. Se också till att verkligen vispa smörkrämen länge för att få bort smörsmaken.
 
För en komplett dripcake ska man inte snåla med dekorationen. Jag dekorerade min med smält choklad, lady fingers-kex, rafaelo-bollar, färska bär, macarons och cloettas senaste godisnyhet som även den kom med i smakboxen: crazy face. Jag älskar syrliga godisar lika mycket som jag älskar syrliga tårtfyllningar. Crazy face är ett såntdär godis som får det att dra ordentligt i käkarna.
 
Recept:
Smakbox är en riktigt spännande box att prenumerera på där man får mycket smarriga produkter att experimentera med i sin matlagning och bakning. Om du tecknar en ny prenumeration eller köper en box som gåva, får du 15% rabatt på första boxen när du anger rabattkoden MYKITCHENSTORIES i kassan! Just nu har smakbox också ett extra bra erbjudande där du med koden får de sista boxarna för 129kr styck vid start av en ny prenumeration! 

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

En tårta att fira med!

Ingredienser

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?