En tårta att fira med!

Inlägg i samarbete med Smakbox
Juni 2017 är en riktig höjdarmånad med massor med olika sorters firanden. Allt från Sveriges nationaldag och Ramadan till kommande Midsommarafton och Eid. Så härligt med en månad där så många får anledning att fira! I min värld är firande likamed TÅRTA! Och ska det vara tårta så ska det vara ordentligt, dvs en dripcake fylld och dekorerad med en massa godsaker.
I den senaste smakboxen, som passande nog hette ”firande”, fanns en hel del saker som passade tårtan som jag ville göra. Sött i all ära, det är vi många som tycker om, men på sommaren är det superviktigt för mig att bakverken vägs upp ordentligt med syrlighet. Tårtan fyllde jag med min hemmagjorda vaniljkräm, blåbärsmousse utan gelatin och en riktigt syrlig och fräsch limecurd som fanns med i smakboxen.
Jag hade även i en ordentlig klick av limecurden i smörkrämen som jag spacklade tårtan med, vilket jag starkt kan rekommendera till er som annars har svårt för smörkräm. Se också till att verkligen vispa smörkrämen länge för att få bort smörsmaken.
 
För en komplett dripcake ska man inte snåla med dekorationen. Jag dekorerade min med smält choklad, lady fingers-kex, rafaelo-bollar, färska bär, macarons och cloettas senaste godisnyhet som även den kom med i smakboxen: crazy face. Jag älskar syrliga godisar lika mycket som jag älskar syrliga tårtfyllningar. Crazy face är ett såntdär godis som får det att dra ordentligt i käkarna.
 
Recept:
Smakbox är en riktigt spännande box att prenumerera på där man får mycket smarriga produkter att experimentera med i sin matlagning och bakning. Om du tecknar en ny prenumeration eller köper en box som gåva, får du 15% rabatt på första boxen när du anger rabattkoden MYKITCHENSTORIES i kassan! Just nu har smakbox också ett extra bra erbjudande där du med koden får de sista boxarna för 129kr styck vid start av en ny prenumeration! 

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x