Dripcake med massa bär till ett barnkalas mitt i veckan

Förra helgens festligheter räckte tydligen inte haha. Varje år har jag och mina bästa vänner som tradition att ses med barnen efter Eid, när alla firat klart med sina respektive familjer, för ett roligt kalas för barnen. You heard me right, kalas utan att någon behöver fylla år är nog ändå det bästa kalaset. Alla barnen blir uppvaktade med presenter, lekar och såklart TÅRTA!
Om jag är med och planerar ett kalas så är jag inte sen med att erbjuda mig att baka tårtan. Jag älskar att baka tårtor, särskilt sådanna som ska ätas av barn. De måste nog ändå vara de mest tacksamma tårtätarna. Så mycket glädje när tårtan serveras, så mycket lycka när den får ätas och så mycket kladd när de är klara haha!
Den här tårtan var så rolig att göra! Jag körde på en lite barnsligare look (inte så noga med spaklingen, utan lät dragen av spateln synas) och lät mig inspireras av sommarens (smälta) glassar med chokladen som rinner över kanterna och glasstruten fylld med bär. Jag höll smakerna enkla och fräscha och fyllde endast med min gelatinfria chokladmousse och spacklade med limefrosting.
Receptet bakade jag i en form med diameter på 15 cm och ger en tårta på ca 8-10 bitar. Tårtbotten bakade jag som vanligt enligt “tre lika”-receptet.
Chokladglasyren görs enkelt genom att smälta ca 100 g mörk choklad i micro eller över vattenbad. Blanda i 1-2 msk rapsolja och rör om tills oljan fördelat sig jämnt i chokladen. Låt svalna tills den tjocknat men fortfarande har en rinnig konsistens. Viktigt när du dekorerar din tårta med chokladglasyren är att tårtan ska vara kall, annars kommer allt bara att rinna av tårtan. Vill du dekorera med bär och glasstrut så som jag har gjort så kan du fästa på dessa direkt efter att du haft på glasyren.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Dripcake med massa bär till ett barnkalas mitt i veckan

Portioner: 8-10

Ingredienser

Ingredienser (mousse):
200 g mörk choklad
3 äggulor
2,5 dl vispgrädde

Ingredienser (limefrosting):
150 g limechoklad (kan ersättas med samma mängd vit choklad och rivet skal från 2-3 lime)
200 g färskost
150 g mjukt smör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8-10st

Ingredienser

Ingredienser (mousse):
200 g mörk choklad
3 äggulor
2,5 dl vispgrädde

Ingredienser (limefrosting):
150 g limechoklad (kan ersättas med samma mängd vit choklad och rivet skal från 2-3 lime)
200 g färskost
150 g mjukt smör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Låt svalna.
  2. Rör ner en äggula i taget i chokladen.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar.
  4. Tillsätt chokladen till grädden under fortsatt vispning tills chokladen och grädden blandats ihop ordentligt.
  5. Låt chokladmoussen stelna i kylskåpet, minst 4 h, innan du fyller din tårta med den.
  6. Frosting: Smält chokladen i microvågsugn eller över vattenbad. Ställ åt sidan.
  7. Vispa ihop färskost och smör till en fluffig smet.
  8. Tillsätt den smälta chokladen till smör- och färskostsmeten och vispa tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  9. Låt frostingen stå i kylskåpet i några minuter om den blir lite för lös, tills den nått en bredbar konsistens, annars kan du spackla din tårta med den direkt.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Låt svalna.
  2. Rör ner en äggula i taget i chokladen.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar.
  4. Tillsätt chokladen till grädden under fortsatt vispning tills chokladen och grädden blandats ihop ordentligt.
  5. Låt chokladmoussen stelna i kylskåpet, minst 4 h, innan du fyller din tårta med den.
  6. Frosting: Smält chokladen i microvågsugn eller över vattenbad. Ställ åt sidan.
  7. Vispa ihop färskost och smör till en fluffig smet.
  8. Tillsätt den smälta chokladen till smör- och färskostsmeten och vispa tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  9. Låt frostingen stå i kylskåpet i några minuter om den blir lite för lös, tills den nått en bredbar konsistens, annars kan du spackla din tårta med den direkt.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Christin
6 years ago

Vilken superfin tårta du har gjort! Tackar för inspirationen 🙂
Härlig blogg!

Sara
6 years ago

Vilken otroligt smarrig tårta!!

Mikaela
6 years ago

Det ser riktigt gott ut 🙂

Emma
6 years ago

Fin tårta

Jasmine
6 years ago

Denna maffiga tårta ser ju helt ljuvlig ut! Mums!
Kram

Nemo
6 years ago

Ser supergott ut 😍 Fin blogg, spana gärna in min med 😍Kram kram

Anonymous
6 years ago

Men åh, vilken fin tårta!! 🙂

Amanda Jona [FOTOGRAF]
6 years ago

Alltså wow vad den där såg god ut!

My
My
6 years ago

Vilken drömtårta!!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?