Cornflakes-panerade fattiga riddare

Det är något speciellt med helgfrukostar! Till vardags gör det mig inget om jag inte hinner äta frukost ordentligt utan slänger i värsta fall i mig något i all hast samtidigt som jag hjälper äldsta dottern att göra sig i ordning på morgonen. Men på helgen, då vill jag duka fint och sitta i lugn och ro och äta frukosten. Även om det ibland innebär att jag inte äter frukost förren vid lunchtid för att det är först då jag hittar en lucka haha.
Hursomhelst så kan jag starkt rekommendera dessa fattiga riddare med en liten twist till frukost(fika). Skillnaden från klassikern är att de vänds i krossade cornflakes efter att de doppats i smeten. Paneringen tar riddaren från fattighet till rikedom. Den får en riktigt härlig krispig yta som man bara inte kan få nog av!
Receptet nedan räcker till 4 stycken medelstora brödskivor. Portioner är det inte att tala om haha, om du vill dela dem med någon annan är det upp till dig. Mvh tjejen som åt alla själv.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Cornflakes-panerade fattiga riddare

Portioner: 4

Ingredienser

1,5 dl mjölk
0,5 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk strösocker
4 stycken brödskivor
2,5 dl cornflakes
smör till stekning

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

1,5 dl mjölk
0,5 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk strösocker
4 stycken brödskivor
2,5 dl cornflakes
smör till stekning

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vispa ihop mjölk, vetemjöl, ägg och strösocker  en bunke.
  2. Lägg cornflakesen i en påse och banka lite lätt med en sked eller annat föremål tills du får ett smul med både stora och små bitar. Häll upp smulet i en djup tallrik.
  3. När du steker dina fattiga riddare med cornflakes-panering i smöret gör du det på medelvärme, ca 2 min på varje sida, efter att du först doppat dem i smeten och sedan vänt dem i corn-flakes smulet.

 

Jag serverade mina med jordgubbssylt och färska bär.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vispa ihop mjölk, vetemjöl, ägg och strösocker  en bunke.
  2. Lägg cornflakesen i en påse och banka lite lätt med en sked eller annat föremål tills du får ett smul med både stora och små bitar. Häll upp smulet i en djup tallrik.
  3. När du steker dina fattiga riddare med cornflakes-panering i smöret gör du det på medelvärme, ca 2 min på varje sida, efter att du först doppat dem i smeten och sedan vänt dem i corn-flakes smulet.

 

Jag serverade mina med jordgubbssylt och färska bär.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sanna
6 years ago

Ser jättegott ut!

Anonymous
6 years ago

Dina recept är helt galna alltså, alltid lika frestande att gå in här! Vill passa på att berätta att jag skrivit en artikel på startsidan med tips på midsommartårtor, använde ett recept från dig! Hoppas det känns okej! artikeln kommer i veckan 🙂 / Isa, praktikant på blogg.se

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?