Älskar du pannkaksfrukostar lika mycket som jag? Då tycker jag att du ska ta en titt på de här Marockanska pannkakorna. Som de mesta andra bakverk i Marocko så görs de på mannagryn. Det är helt fantastiskt hur dessa pannkakor inte innehåller några världomvälvande ingredienser men ändå lyckas bli så himla goda. Förutom att de är ljuvligt luftiga och bara smälter i munnen så är de dessutom veganska!
De allra vanligaste är att man serverar baghrir när de är riktigt riktigt varma tillsammans med smör och honung. För en helt vegansk servering kan du servera med agavesirap men annars brukar jag gå bananas med en massa färska bär till sirapen. Det är ju så himla gott! Jag gör inte detta framför de marockanska släktingarna haha, skulle bli totalt nerstirrad.
Det finns ingenting som påminner mig så mycket om mina barndomssomrar i Marocko som de här pannkakorna. Tillsammans med ett hett glas myntate är upplevelsen komplett. Seriöst, de här pannkakorna är så luftiga att jag lätt kan äta flera stycken utan att känna mig det minsta uppblåst.
Har du redan börjat crave:a dessa pannkakor från nordafrika men råkar vara glutenintollerant är det inga problem. Mannagrynet i receptet går utmärkt att byta ut mot majsmjöl respektive rismjöl. Testa vettja!
Om du inte får några bubblor som spräcks och skapar de ljuvliga hålen i baghrir så kan det bero på följande:
– Du har inte mixat smeten ordentligt. Den behöver vara ordentligt mixad så att den är helt slät. Upptäcker du det här efter jäsning så är det inga problem, bara att mixa den igen.
– Du har inte jäst smeten tillräckligt. Det ska ha bildats som ett bubbelskum på ytan. Om det efter en timme inte ser ut så på ytan än så kan du tillsätta några matskedar vatten, röra om och låta jäsa i ytterligare en kvart.
– Du steker på för låg värme. Låt inte den torra stekpannan skrämma dig! Pannkakorna kommer att klara sig fint. Jag brukar variera mellan medel och hög värme för att få de snyggaste pannkakorna. Våga en hög värme för ordentliga bubblor som verkligen blåser upp, spricker och ger dig de fina hålen i pannkakorna.
Det är även gluten i mannagryn, vad kan man byta ut det mot?
Har nyligen smakat på marokanska pannkakor, så underbart goda. Vad kul att du har delat med dig med receptet 🙂
Varför steker man dom bara på ena sidan?
Bästa recept men behövs inte vinäger i de e godare m utan
Härligt 😍👏🏻