Mörk kexchoklad med salt karamell

Finns det någon som inte ätit kexchoklad som barn? Som 90-talist var det typ obligatoriskt att ha med sig en kexchoklad till utflykten i skolan haha. Det är verkligen barnsligt gott men som ni vet så föredrar jag mörk choklad alla dagar i veckan om jag får välja. Då är beslutet ganska enkelt att helt enkelt göra egen kexchoklad med de smaker jag gillar allra bäst nu i vuxen ålder. Resultatet blev den här ljuvliga kexchokladen med en fyllning av salt karamell, täckt i ett ordentligt lager av mörk choklad. Behöver jag säga mer? Nej, jag vet. Heeelt magiskt gott är det.
 
Receptet räcker till 12 stycken mörka kexchoklader med salt karamell.
 
Ingredienser:
8 stycken smörgåsrån
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
0,5 tsk salt
400 g mörk choklad
 
ev. flingsalt till garnering
 
Gör såhär:
1. Dela smörgåsrånen i två lika stora delar. Du behöver 3 halvor för varje kexchoklad.
2. Blanda i saltet i den karamelliserade mjölken och lägg sedan 1 msk salt karamelliserad mjölk mellan det första och den andra, samt den andra och det tredje smörgåsrånet.
3. Lägg dina fyllda smörgåsrån på en plåt som får plats i frysen som är täckt med bakplåtspapper och låt dem stå i frysen i minst 1 h innan du doppar dem i choklad.
4. Smält den mörka chokladen i micro eller över ett vattenbad. Låt svalna (men inte stelna!) innan du doppar dina kexchoklader i dem. Garnera gärna med lite flingsalt innan chokladen hinner stelna.
5. Ställ kexchokladerna i frysen i ytterligare 30 minuter så att chokladen stelnar helt innan servering. Sedan kan du förvara dem i kylskåpet.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x