Jordgubbssirap

Nu i bärtider ska man verkligen passa på att förvara sina bär på smarta sätt som gör det möjligt att njuta av dem när det inte är säsong. Förutom att frysa, safta och sylta så kan man också göra sin egen sirap! Att göra sin egen sirap är verkligen busenkelt och när du väl provat att göra din egen sirap första gången så kommer du att vilja ha det på allt.
Pannkakor, toasts, scones, våfflor. I mitt recept nedan så har du receptet för 2,5 dl jordgubbssirap men det går självklart bra att byta ut jordgubbarna till vilket annat bär somhelst eller varför inte rabarber? Möjligheterna är såå många med det här receptet.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Jordgubbssirap

Ingredienser

250 g färska jordgubbar (Kan bytas ut mot vilket annat bär som helst. Rabarber funkar också och ger en härligt syrlig smak)
3 msk strösocker
1,25 dl vatten

Tips!

  • Ha i några myntablad och/eller rivet citronskal när sirapen börjat tjockna och låt ligga i sirapen de sista minutrarna för extra god och fräsch smak.

Dela receptet

Ingredienser

250 g färska jordgubbar (Kan bytas ut mot vilket annat bär som helst. Rabarber funkar också och ger en härligt syrlig smak)
3 msk strösocker
1,25 dl vatten

TIPS!

  • Ha i några myntablad och/eller rivet citronskal när sirapen börjat tjockna och låt ligga i sirapen de sista minutrarna för extra god och fräsch smak.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Noppa av bladen på jordgubbarna.
  2. Skölj jordgubbarna noggrannt och lägg dem i en kastrull tillsammans med vattnet och strösockret.
  3. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt sirapen sjuda under omrörningtills sockerkristallerna lösts upp och sirapen har tjocknat. Jordgubbarna kommer också till stor del att ha lösts upp eller blivit så mjuka att du bara kan trycka till dem lite lätt.
  4. Kör sirapen genom en finmaskig sil och ner i en flaska för att få en fin sirap utan bitar eller frön. Sedan är det bara att förvara den i kylskåpet eller frysen (frysen ger längre hållbarhet).
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Noppa av bladen på jordgubbarna.
  2. Skölj jordgubbarna noggrannt och lägg dem i en kastrull tillsammans med vattnet och strösockret.
  3. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt sirapen sjuda under omrörningtills sockerkristallerna lösts upp och sirapen har tjocknat. Jordgubbarna kommer också till stor del att ha lösts upp eller blivit så mjuka att du bara kan trycka till dem lite lätt.
  4. Kör sirapen genom en finmaskig sil och ner i en flaska för att få en fin sirap utan bitar eller frön. Sedan är det bara att förvara den i kylskåpet eller frysen (frysen ger längre hållbarhet).
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefine
6 years ago

Jag har aldrig tänkt på att man kan göra sirap av bären, det var ett väldigt smart tips!

Tips!

  • Ha i några myntablad och/eller rivet citronskal när sirapen börjat tjockna och låt ligga i sirapen de sista minutrarna för extra god och fräsch smak.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?