Glutenfria kokoskakor med mjölkchoklad-gömma

De senaste dagarna har vi verkligen haft sommarlovs-feeling här hemma. Det är så härligt att ta vara på ledigheten och umgås så mycket som möjligt med barnen för jag vet med mig hur mycket jag saknar detta när förskoleterminen och vardagen drar igång igen. Varje dag har vi gått ut direkt efter frukosten och sedan lekt, promenerat, plockat blommor och ätit lunch ute.
Lite fika har såklart också fått följa med och småkakor är nog det allra smidigaste alternativet. Perfekt att bara lägga i en lufttät burk och ta med sig ut på äventyr. De glutenfria godingarna som ni ser på bilden ovan passar perfekt för det här ändamålet. De innehåller ynka tre ingredienser och är riktigt enkla att göra. Det går såklart att utesluta mjölkchokladen men jag tycker att det är så himla härligt att få en överraskning när man tar en tugga av en kaka som inte ser ut att vara mycket för världen. Vill du ha lite mer vuxna smaker går det perfekt att byta ut mjölkchokladen till mörk choklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Glutenfria kokoskakor med mjölkchoklad-gömma

Portioner: 25

Ingredienser

400 g kokosflingor
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
25 stycken rutor mjölkchoklad, 7-10 g/styck. Kontrollera i innehållsförteckningen att chokladen inte innehåller spår av gluten.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 25st

Ingredienser

400 g kokosflingor
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
25 stycken rutor mjölkchoklad, 7-10 g/styck. Kontrollera i innehållsförteckningen att chokladen inte innehåller spår av gluten.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 g.
  2. Blanda ihop kokosflingor och kondenserad mjölk i en bunke.
  3. Låt smeten stå i ca 10 minuter.
  4. För att fylla en kaka med mjölkchoklad tar du ca 0,5 dl smet och trycker ut till en rund platta i handen. Lägg en ruta mjölkchoklad i mitten på plattan och vik över smeten på kanterna runt chokladrutan. Rulla ihop till en boll och var noga med att chokladen inte syns. Lägg kakan på bakplåtspappret och platta till lite lätt med två fingrar.
  5. Kakorna sväller knappt i ugnen så det är inte så noga med att ha mycket mellanrum mellan kakorna på plåten.
  6. Grädda kokoskakorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt innan servering.

Dessa kakor förvarar du bäst mörkt och i rumstemperatur i en lufttät burk. Hållbarheten är ca 1 vecka men det går såklart bra att frysa in en längre tid.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 g.
  2. Blanda ihop kokosflingor och kondenserad mjölk i en bunke.
  3. Låt smeten stå i ca 10 minuter.
  4. För att fylla en kaka med mjölkchoklad tar du ca 0,5 dl smet och trycker ut till en rund platta i handen. Lägg en ruta mjölkchoklad i mitten på plattan och vik över smeten på kanterna runt chokladrutan. Rulla ihop till en boll och var noga med att chokladen inte syns. Lägg kakan på bakplåtspappret och platta till lite lätt med två fingrar.
  5. Kakorna sväller knappt i ugnen så det är inte så noga med att ha mycket mellanrum mellan kakorna på plåten.
  6. Grädda kokoskakorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt innan servering.

Dessa kakor förvarar du bäst mörkt och i rumstemperatur i en lufttät burk. Hållbarheten är ca 1 vecka men det går såklart bra att frysa in en längre tid.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?