Somrar som den i år, när en resa till Marocko inte blir av, så blir jag lite extra lycklig av att baka marockanska bakverk. Det jag älskar med den marockanska vardagsbakningen är att den ofta är väldigt enkelt, kräver oftast ingredienser som man brukar ha hemma och smakar så himla gott! Den här apelsinkakan är en riktig sådan favorit.
Det här är helt enkelt den mest underbara glutenfria mjuka kakan utan bakpulver som jag någonsin käkat. Orginalet är ju såklart utan chokladglasyr och görs i dubbel sats i vanlig form för mjuka kakor. Men idag kände jag för att piffa till den med härlig choklad. Älskar du choklad smaksatt med apelsin så är det här helt klart kakan för dig!
Åh så gott måste verkligen prova! Mår inte alls bra av gluten just nu, så denna blir toppen. Var i Marocko för ungefär 10 år sen men kommer fortfarande ihåg att maten var helt makalös☺️🍽
Den låter underbart god!
Ska man ha apelsinskalet med när man mixar?
Ja, det ska man 🙂
ser gott ut!
Tack 🙂