Glasspaj med hallonswirl

Det här med att fatta beslut är redan knepigt som det är när valet står mellan två fantastiska saker. Särskilt när det kommer till fikat en sommardag och man inte kan bestämma sig för om man ska svalka sig med en krämig glass eller stilla suget efter en ljuvlig paj. Jag kan glädja er med att ni inte längre kommer att behöva välja bort någon av dem. Baka en glass-paj så är fikastunden (och resten av dagen) räddad!

Som vanligt så behöver du ingen glassmaskin för att göra mitt recept på glassfyllningen till den här pajen. Inte bara för att jag inte äger någon glassmaskin för tillfället haha men också för att det är såå enkelt att göra utan. Två ingredienser som vispas ihop, swirla ner lite av min drömgoda halloncurd och du är good to go!
I vanliga fall kan jag dra mig lite för att baka desserter som innehåller glass just för att man då behöver vara så himla snabb med att dekorera, servera och äta. Annars får man ju bara äta glass-sås! Den här glassfyllningen är dock lite mer av det tålmodigare slaget. Jag lät den stå ute för att testa hur lång tid det skulle ta innan den blev rinnig och den klarar sig upp till 30 minuter i mitt kök som är ganska varmt nu under sommaren.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Glasspaj med hallonswirl

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
120 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vatten

Ingredienser (glass med hallonswirl):
1,5 dl vispgrädde
1/2 burk kondenserad sötad mjölk à 397g
3 msk halloncurd
färska bär och färsk mynta till dekoration

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
120 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vatten

Ingredienser (glass med hallonswirl):
1,5 dl vispgrädde
1/2 burk kondenserad sötad mjölk à 397g
3 msk halloncurd
färska bär och färsk mynta till dekoration

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Det här receptet bakade jag i en rund pajform med löstagbara kanter med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
  4. Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
  5. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills det fått fin färg.
  6. Ta bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna helt och hållet innan du fyller den med glass.
  7. Hallonswirl: Vispa grädden till mjuka toppar.
  8. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa tills den fördelat sig jämnt i grädden.
  9. Häll upp smeten i pajskalet.
  10. Klicka ner halloncurden i fyllningen. Med hjälp av en kniv, tandpetare eller grillspett kan du skapa något fint mönster genom att dra den mellan klickarna med halloncurd i fyllningen.
  11. Låt pajen stå i frysen i minst 6 h innan dekoration och servering
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Det här receptet bakade jag i en rund pajform med löstagbara kanter med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
  4. Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
  5. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills det fått fin färg.
  6. Ta bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna helt och hållet innan du fyller den med glass.
  7. Hallonswirl: Vispa grädden till mjuka toppar.
  8. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa tills den fördelat sig jämnt i grädden.
  9. Häll upp smeten i pajskalet.
  10. Klicka ner halloncurden i fyllningen. Med hjälp av en kniv, tandpetare eller grillspett kan du skapa något fint mönster genom att dra den mellan klickarna med halloncurd i fyllningen.
  11. Låt pajen stå i frysen i minst 6 h innan dekoration och servering
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
6 years ago

Mums vad gott! 🙂

Bella
6 years ago

Vilken fantastisk fin paj! Du är verkligen duktig 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?