Bärkladdkaka med mandel

Det är lite tokigt nuförtiden. Jag har bakat en hel del och tagit en massa bilder av de goda bakverken men hinner sällan sätta mig ner och faktiskt skriva ett ordentligt inlägg med tillhörande recept. Med två barn hemma flyger dygnets alla timmar bort. Ni som följer mig instagram, vet att jag uppdaterar oftare där. Det är lättare att göra i farten. På bloggen är det lite annorlunda.
Jag bakar ju allra oftast på kvällarna, när barnen sover. Då har jag min egentid i köket. Mitt senaste kvällsbak är den här ljuvliga kladdkakan med mandel och massor av sommarens ljuvliga bär. Jag passar verkligen på att njuta av alla färska bär nu när det är säsong. Jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär…Så mycket att baka men så lite tid haha. Sommaren är ju liksom inte den längsta i Sverige men ack så härlig. Nästan så man får dåligt samvete de få dagar som jag hinner baka något på dagtid.
En kladdkaka passar ju liksom alltid att göra så det är nästan att givet att det blir minst en sådan under sommaren antingen med bär i eller vid sidan om.
När jag serverar denna ljuvliga kladdkaka, gör jag det med florsocker pudrat på kladdkakan och vaniljglass som tillbehör. En riktigt somrig och god kladdkaka!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Bärkladdkaka med mandel

Portioner: 6-8

Ingredienser

150 g smör
125 g riven mandelmassa
2 dl strösocker
3 st ägg
2,5 dl vetemjöl
1 nypa äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
200 g färska bär av valfri sort, jag använde blåbär och jordgubbar
mandelflarn och florsocker till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

150 g smör
125 g riven mandelmassa
2 dl strösocker
3 st ägg
2,5 dl vetemjöl
1 nypa äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
200 g färska bär av valfri sort, jag använde blåbär och jordgubbar
mandelflarn och florsocker till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Det här receptet bakade jag i en form med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj bären noga och lägg dem i ett durkslag under tiden som du gör smeten så att vätskan rinner bort.
  3. Blanda ihop alla ingredienser förutom bären och garneringen i en skål till en jämn smet.
  4. Ha i bären och blanda försiktigt, bara precis så att bären fördelat sig jämnt i smeten, med en slickepott.
  5. Täck en rund form med bakplåtspapper (20 cm i diameter) och häll ner smeten i den. Garnera med mandelflarn.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten men börjat få färg på kanterna.
  7. Låt kakan svalna helt innan servering, helst i kylskåpet över natten.

När jag serverar denna ljuvliga kladdkaka, gör jag det med florsocker pudrat på kladdkakan och vaniljglass som tillbehör. En riktigt somrig och god kladdkaka!

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Det här receptet bakade jag i en form med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj bären noga och lägg dem i ett durkslag under tiden som du gör smeten så att vätskan rinner bort.
  3. Blanda ihop alla ingredienser förutom bären och garneringen i en skål till en jämn smet.
  4. Ha i bären och blanda försiktigt, bara precis så att bären fördelat sig jämnt i smeten, med en slickepott.
  5. Täck en rund form med bakplåtspapper (20 cm i diameter) och häll ner smeten i den. Garnera med mandelflarn.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten men börjat få färg på kanterna.
  7. Låt kakan svalna helt innan servering, helst i kylskåpet över natten.

När jag serverar denna ljuvliga kladdkaka, gör jag det med florsocker pudrat på kladdkakan och vaniljglass som tillbehör. En riktigt somrig och god kladdkaka!

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Om jag hade alla ingredienser hemma så hade jag bakat denna direkt! Så blir det när man bor ute på landet utan bil! 😉
Sparar detta recept till någon annan gång!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?