Bärkladdkaka med mandel

Det är lite tokigt nuförtiden. Jag har bakat en hel del och tagit en massa bilder av de goda bakverken men hinner sällan sätta mig ner och faktiskt skriva ett ordentligt inlägg med tillhörande recept. Med två barn hemma flyger dygnets alla timmar bort. Ni som följer mig instagram, vet att jag uppdaterar oftare där. Det är lättare att göra i farten. På bloggen är det lite annorlunda.
Jag bakar ju allra oftast på kvällarna, när barnen sover. Då har jag min egentid i köket. Mitt senaste kvällsbak är den här ljuvliga kladdkakan med mandel och massor av sommarens ljuvliga bär. Jag passar verkligen på att njuta av alla färska bär nu när det är säsong. Jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär…Så mycket att baka men så lite tid haha. Sommaren är ju liksom inte den längsta i Sverige men ack så härlig. Nästan så man får dåligt samvete de få dagar som jag hinner baka något på dagtid.
En kladdkaka passar ju liksom alltid att göra så det är nästan att givet att det blir minst en sådan under sommaren antingen med bär i eller vid sidan om. Det här receptet bakade jag i en form med diameter på 20 cm och ger ca 6-8 bitar.
 
Ingredienser:
150 g smör
125 g riven mandelmassa
2 dl strösocker
3 st ägg
2,5 dl vetemjöl
1 nypa äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
200 g färska bär av valfri sort, jag använde blåbär och jordgubbar
 
mandelflarn och florsocker till garnering
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj bären noga och lägg dem i ett durkslag under tiden som du gör smeten så att vätskan rinner bort.
3. Blanda ihop alla ingredienser förutom bären och garneringen i en skål till en jämn smet.
4. Ha i bären och blanda försiktigt, bara precis så att bären fördelat sig jämnt i smeten, med en slickepott.
5. Täck en rund form med bakplåtspapper (20 cm i diameter) och häll ner smeten i den. Garnera med mandelflarn.
6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten men börjat få färg på kanterna.
7. Låt kakan svalna helt innan servering, helst i kylskåpet över natten.
 
När jag serverar denna ljuvliga kladdkaka, gör jag det med florsocker pudrat på kladdkakan och vaniljglass som tillbehör. En riktigt somrig och god kladdkaka!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
5 år sedan

Om jag hade alla ingredienser hemma så hade jag bakat denna direkt! Så blir det när man bor ute på landet utan bil! 😉
Sparar detta recept till någon annan gång!

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x