

100 g smör
600 g naturell färskost
2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl yoghurt (gärna med smak av vanilj)
2 msk dulche de leche
1 ägg
1 äggula
1 dl farinsocker
1,25 dl vispgrädde
popcorn till garnering
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret och mixa kexen till ett fint smul. Blanda ihop och tryck ut i en form med avtagbara kanter.
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
4. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
5. Tillsätt därefter vaniljpulver och vetemjöl. Vispa ihop, tillsätt dulche de leche och vispa lite till.
6. Vispa till slut ner äggula och ägg, en i taget.
7. Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare ca 1h.
8. Låt cheesecake svalna helt, helst i kylskåpet över natten, innan du dekorerar den.
9. För att göra kolasåsen kokar du upp farinsocker och vispgrädde i en kastrull under omrörning i ca 10 minuter.
10. Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat till sig. Blanda med jämna mellanrum.
11. Häll kolasåsen över cheesecake:n och låt den ringla fint över kanten. Garnera med popcorn innan kolasåsen hunnit stelna så att de fäster fint.
Men alltså jag smäller av, hur gott såg inte det där ut att vara då???
hej, i vilket steg ska man ha i yoghurten? 🙂