Salted caramel & popcorn cheesecake

Dagens bakning blev dena ljuvliga cheesecake med salt karamell och popcorn. Inspirationen är hämtad från grymma Cookies & Sweets no bake salted caramel and popcorn cheesecake. Se till att kolla in hennes underbara bakblogg om ni inte redan gjort det!
Och någon sa till mig att det är popcornets dag idag. Det hade jag ingen aning om när jag bakade den här cheesecake:n. Ett perfekt sammanträffande.
Några tips från en cheesecake-älskare till en annan som kommer hjälpa dig att få den PERFEKTA cheesecaken:
1. Lägg lite vatten i en djup ugnsplåt och ställ den längst ner i ugnen när du gräddar din cheesecake. Detta kommer ta din krämiga cheesecake till en helt ny nivå!
2. Ordentligt mixade digestivekex är A och O för en bra botten. Slarva inte utan krosa dem, helst i matberedare eller mixer, tills du får ett riktigt fint smul.
3. Ta det lugnt med vispandet och blandandet. Om inget annat anges, blanda och vispa bara så att ingredienserna precis gått ihop. Annars riskerar du att få en tråkig konsistens på din cheesecake.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Salted caramel & popcorn cheesecake

Portioner: 8

Ingredienser

14 digestivekex
100 g smör
600 g naturell färskost
2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl yoghurt (gärna med smak av vanilj)
2 msk dulche de leche
1 ägg
1 äggula
1 dl farinsocker
1,25 dl vispgrädde
popcorn till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

14 digestivekex
100 g smör
600 g naturell färskost
2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl yoghurt (gärna med smak av vanilj)
2 msk dulche de leche
1 ägg
1 äggula
1 dl farinsocker
1,25 dl vispgrädde
popcorn till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en form med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret och mixa kexen till ett fint smul. Blanda ihop och tryck ut i en form med avtagbara kanter.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  4. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
  5. Tillsätt därefter vaniljpulver och vetemjöl. Vispa ihop, tillsätt dulche de leche och vispa lite till.
  6. Vispa till slut ner äggula och ägg, en i taget.
  7. Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare ca 1h.
  8. Låt cheesecake svalna helt, helst i kylskåpet över natten, innan du dekorerar den.
  9. För att göra kolasåsen kokar du upp farinsocker och vispgrädde i en kastrull under omrörning i ca 10 minuter.
  10. Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat till sig. Blanda med jämna mellanrum.
  11. Häll kolasåsen över cheesecake:n och låt den ringla fint över kanten. Garnera med popcorn innan kolasåsen hunnit stelna så att de fäster fint.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en form med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret och mixa kexen till ett fint smul. Blanda ihop och tryck ut i en form med avtagbara kanter.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  4. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
  5. Tillsätt därefter vaniljpulver och vetemjöl. Vispa ihop, tillsätt dulche de leche och vispa lite till.
  6. Vispa till slut ner äggula och ägg, en i taget.
  7. Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare ca 1h.
  8. Låt cheesecake svalna helt, helst i kylskåpet över natten, innan du dekorerar den.
  9. För att göra kolasåsen kokar du upp farinsocker och vispgrädde i en kastrull under omrörning i ca 10 minuter.
  10. Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat till sig. Blanda med jämna mellanrum.
  11. Häll kolasåsen över cheesecake:n och låt den ringla fint över kanten. Garnera med popcorn innan kolasåsen hunnit stelna så att de fäster fint.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amanda Jona [SPONTAN]
7 years ago

Men alltså jag smäller av, hur gott såg inte det där ut att vara då???

Asma
10 months ago

Ska man ha i yoghurt? Isåfall när?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?