
Det doftar ljuvligt av kardemumma i mitt kök ljus nu efter alla semmelcupcakes, rulltårtssemlor, prinsess-semlor och dagens frukostsemla i semmelwrapsformat! Toppad med färska bär blev detta den perfekta söndagsfrukosten!

Jag har alltid tyckt det verkat vara så tidskrävande och jobbigt att baka det tunna brödet till den klassiska semmelwrappen. Min lösning blev då att ha i lite kardemumma i en pannkakssmet som ger lite tjockare och stabilare pannkakor och fylla dem med mandelmassa och vispgrädde. Så himla gott! En riktigt semmelsuccé 😀
Receptet ger ca 10 stycken pannkaks-semmelwrap
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 nypa salt
2 tsk kardemumma
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning
Fyllning:
5 dl vispgrädde
200 g riven mandelmassa blandat med 2 msk mjölk
Garnering:
Florsocker
Färska bär
Gör såhär:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt hälften av mjölken och det smälta smöret. Blanda till en slät smet.
3. Blanda ner ägget tillsammans med resten av mjölken.
4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme 1-2 minut på varje sida eller tills de fått fin färg.
5. Låt pannkakorna svalna helt innan du fyller och dekorerar dem. För att pannkakorna ska stanna i sin ”wrap”-form behöver du fästa dem med en tandpetare eller slå in i bakplåtspapper med snöre. Video kommer imorgon på hur jag gör exakt 🙂
Åh vad gott!
Det ser riktigt gott ut! 🙂
Ser riktigt gott ut 🙂