Häromdagen fick jag hem en massa fina cupcakeformar och strössel från de grymma tjejerna på My Perfect Day och det här blev resultatet av första bakningen! Saftiga chokladcupcakes, toppade med en fluffig jordgubbsfrosting i romantiskt stuk.
Det hjärtformade strösslet i rött, rosa och vit var ju bara föööör gulligt och matchade jättefint med cupcake-formarna. Vill typ dekorera alla mina bakverk med det! Jag garnerade också med chokladdoppade jordgubbar. Det gör du enkelt genom att dela jordgubbarna i fyra klyftor (du kan doppa dem hela också). Skölj av dem noga och torka med hushållspapper tills de blir helt torra. Ställ dem sedan på en brikca och in i frysen i ca 15 minuter innan du doppar dem i smält, avsvalnad choklad. Jag valde att sätta på dem på frostingen när chokladen fortfarande inte stelnat helt så att de fäste bra på cupcaken.
Jag kör nästan alltid på samma chokladmuffin när jag gör chokladcupcakes och det är helt enkelt för att den blir helt perfekt. Sådär saftig och bara smälter i munnen. Frostingen är denna gång en smörkräm men den här gången testade jag att minska på smöret för en lättare smak och det blev riktigt bra! Den behöver vispas mycket längre än de andra smörkrämerna jag har gjort innan man får den där fluffigheten men det är helt klart värt det!
Åh så goda de ser ut!
Men guuud va söta!!
Men herregud vad fina, grymt bra fotat med! Dom ser verkligen smarriga ut!
Bilderna…. Ååååh bilderna…
Hur länge håller de sig? Förvaras de i kylen?
Minst 4 dagar i kylskåpet 🥰
Går det att använda jordgubbsfrostingen i tårta? Tänkte på din saftigaste chokladtårta -byta ut chokladfrostingen till jordgubbsfrosting. ? Några rekommendationer eller tips på det? 😋