Glutenfritt chiabröd

I dagarna har jag fått testa på lite nyheter från Risenta som resulterade i ett nytt favorit-brödrecept: chiabröd! För att förklara hur gott det var: jag hann precis ta bild på 1/3 av brödlimpan innan den var uppäten. Det här brödet gick verkligen hem hos alla i familjen!
Jag är ingen expert på den rådande chia-trenden men en sak är säker: att byta ut vetemjölet i en filmjölkslimpa till chiamjöl gör den mycket..mycket…mycket saftigare. Ni måste testa! Ett perfekt tillskott till den nyttiga brödfamiljen som inte behöver knådas och är helt glutenfri!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Glutenfritt chiabröd

Ingredienser

2 dl glutenfritt havregryn
250 g chiamjöl
2 dl solroskärnor
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
6-7 dl filmjölk
0,5 dl flytande honung

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

2 dl glutenfritt havregryn
250 g chiamjöl
2 dl solroskärnor
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
6-7 dl filmjölk
0,5 dl flytande honung

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en avlång brödform eller täck med bakplåtspapper.
  2. Blanda havregryn, chiamjöl, solroskärnor, russin, bikarbonat och salt i en bunke.
  3. Tillsätt filmjölk och flytande honung. Blanda väl till en jämn smet.
  4. Häll upp brödsmeten i formen och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1,5h. Låt brödet svalna i formen innan du tar ut det och lindar in i bakduk.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en avlång brödform eller täck med bakplåtspapper.
  2. Blanda havregryn, chiamjöl, solroskärnor, russin, bikarbonat och salt i en bunke.
  3. Tillsätt filmjölk och flytande honung. Blanda väl till en jämn smet.
  4. Häll upp brödsmeten i formen och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1,5h. Låt brödet svalna i formen innan du tar ut det och lindar in i bakduk.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Yasmina
7 years ago

Ska definitivt prova! Gillar att baka eget bröd kul att prova med nåt nytt! 🙂

Hanna
7 years ago

Det här receptet måste jag spara! Det låter verkligen gott.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?