När fikasuget slår till på allvar är choklad och kaffe den perfekta kombinationen för mig! Jag har också nyligen upptäckt att just daimchoklad och kaffe gifter sig riktigt riktigt bra. Så vad blir då inte bättre än en daimchokladboll som innehåller både daimchoklad och kaffe!?
De här chokladbollarna blev verkligen perfekta! För att få till en riktigt bra chokladboll har jag några tips att dela med mig av:
- Använd rumsvarmt, mjukt smör. För att få en jämn och fin chokladbollssmet är det ingen idé att använda kylskåpskallt smör som ger dig en smet med klumpar av smör här och var. Dessutom ger det rumsvarma smöret dig en lite lite klibbigare smet som det är lättare att fästa kokosflingor eller annan garnering på lättare.
- Finmal havregrynen! Det här gör såklart att det tar några fler sekunder att göra dina chokladbollar men det är så värt det för att få en len och fin chokladsmet, precis som köpebollarna. Jag maler mina i mixer, gärna så länge att jag får som ett fint havregrynsmjöl.
Ska man blanda kaffet med vatten först?
Ja precis 😊 Så att du får 2msk kaffe totalt
Men åh så gott det lät!
Vad gott!