Citronmums med vit choklad

Idag har jag kört maraton i köket för att införliva en massa härliga receptidéer i både mat och bakväg. Det känns i kroppen haha men jag är så taggad på att dela med mig av alla recept med er. En av dem är denna fräscha variant av klassikern kärleksmums: citronmums med vit choklad! En riktigt fräsch och god fikaupplevelse.
Som det ofta blir med långpannekakor så blev det en hel del av denna ljuvliga kaka, så det blir att överraska grannen så fort jag hör att de kommit hem. Ja precis, vi har väldigt, alltså VÄLDIGT, lyhört i vårt hur och jag antar att det kommer in handy i sånna här stunder. Annars är det mest jobbigt när man hör minsta ljud från grannarna haha.
Det går bra att baka den i en större form men då får du en tunnare kaka som inte behöver vara lika länge i ugnen. Långpanna går också bra men då skulle jag dubbla receptet 😉

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Citronmums med vit choklad

Portioner: 9

Ingredienser

Ingredienser (kaka):
150 g vit choklad
150 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
rivet skal från en citron
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Ingredienser (glasyr):
75 g smör
50 g vit choklad
saft från en citron
3,5 dl florsocker
1-2 dl kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 9st

Ingredienser

Ingredienser (kaka):
150 g vit choklad
150 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
rivet skal från en citron
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Ingredienser (glasyr):
75 g smör
50 g vit choklad
saft från en citron
3,5 dl florsocker
1-2 dl kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Jag bakade den här kakan i en form som är 20×20 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält den vita chokladen i micro eller över vattenbad. Ställ undan. Gör detsamma med smöret i en separat skål.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  4. Ha sedan i vaniljpulver, rivet citronskal, vetemjöl och bakpulver. Blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. Tillsätt sedan smält vit choklad, smör och mjölk. Blanda till en jämn smet.
  6. Täck en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Använder du en större form så att kakan blir tunnare, ska du ha i kakan i kortare tid.
  8. Låt kakan svalna helt innan du brer på glasyren.
  9. Glasyr: Smält smöret och den vita chokladen i separata skålar. Låt svalna.
  10. Blanda smält vit choklad, smält smör, citronsaft och florsocker i en skål. Är den för lös för att bre på kakan kan du ställa den en stund i kylskåpet så sätter den sig.
  11. Bre glasyren över kakan och garnera sedan med kokosflingor.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Jag bakade den här kakan i en form som är 20×20 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält den vita chokladen i micro eller över vattenbad. Ställ undan. Gör detsamma med smöret i en separat skål.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  4. Ha sedan i vaniljpulver, rivet citronskal, vetemjöl och bakpulver. Blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. Tillsätt sedan smält vit choklad, smör och mjölk. Blanda till en jämn smet.
  6. Täck en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Använder du en större form så att kakan blir tunnare, ska du ha i kakan i kortare tid.
  8. Låt kakan svalna helt innan du brer på glasyren.
  9. Glasyr: Smält smöret och den vita chokladen i separata skålar. Låt svalna.
  10. Blanda smält vit choklad, smält smör, citronsaft och florsocker i en skål. Är den för lös för att bre på kakan kan du ställa den en stund i kylskåpet så sätter den sig.
  11. Bre glasyren över kakan och garnera sedan med kokosflingor.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amanda Jona [SPONTAN]
7 years ago

Men åh så sötsugen jag blev nu, haha!

Linnéa - The Hungry Gosling
7 years ago

Den ser verkligen god ut 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?