Chocolate chip cookie squares

Idag testar jag Jonas på Här var det fikas, chocolate chip cookie squares! Behöver jag säga något eller ser ni hur goda de är?! Jag körde lite annorlunda än Jonas orginalrecept och gjorde dem tjockare för lite mer kladdkakekänsla. Men detta är en sån himla fenomenal idé!
För er som älskar kakdeg så kommer detta bli en favoritdessert! Toppar man med glass och chokladsås får man en riktigt lyxig dessert som du definitivt kan briljera med på middagsbjudningen (eller avnjuta heeeelt själv framför en bra film eller serie).
Glöm inte att kolla in Jonas blogg för fler smarriga recept och för att se hur han gjorde hans chocolate chip cookie squares.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chocolate chip cookie squares

Portioner: 8

Ingredienser

150g rumsvarmt smör
3 dl muscovadosocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
150g mörka chokladknappar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

150g rumsvarmt smör
3 dl muscovadosocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
150g mörka chokladknappar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Jag bakade i en form som var 10×20 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör och muscovadosocker till en fluffig smet.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  4. Ha sedan i vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda ihop till en kladdig smet.
  5. Tillsätt sedan mörka chokladknappar och blanda försiktigt ihop med en slickepott.
  6. Täck din form med bakplåtspapper och bred ut smeten i den.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-45 minuter. Den ska ha hunnit få ett skal men fortfarande vara lös inuti.
  8. Låt kakan svalna helt i kylskåp innan du skär den i rutor och toppar med glass och chokladsås.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Jag bakade i en form som var 10×20 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör och muscovadosocker till en fluffig smet.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  4. Ha sedan i vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda ihop till en kladdig smet.
  5. Tillsätt sedan mörka chokladknappar och blanda försiktigt ihop med en slickepott.
  6. Täck din form med bakplåtspapper och bred ut smeten i den.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-45 minuter. Den ska ha hunnit få ett skal men fortfarande vara lös inuti.
  8. Låt kakan svalna helt i kylskåp innan du skär den i rutor och toppar med glass och chokladsås.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Åh åh så gott! Jag har varit sugen på något liknande hela veckan, och nu hittar jag perfekta receptet… 😀 Ja jag har rent av hittat en favoritblogg för, wow vilka fina foton och så smarriga saker du gör. Ha en underbar dag och skön helg kära du!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?