Snickerskaka

Jag har precis avnjutit en bit av den här UNDERBART goda snickerskakan. Ja, du läste rätt, SNICKERSKAKA (okej, nu blev det mycket caps lock i det här inlägget men det behövs för att förklara hur god den här kakan är haha!). En jordnötsbotten, seg jordnötsfyllning, karamell och ett tunt chokladtäcke. Allt som gör en kaka till den kompletta fikaupplevelsen!
Kakan gör sig bäst i en rund bakform med 20 cm i diameter, det kan tyckas litet men eftersom att det är en lite mastigare kaka så ger den fler bitar än vad man tror.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Snickerskaka

Ingredienser

Ingredienser (jordnötsbotten):
250 g rostade och saltade jordnötter
1/2 burk kondenserad mjölk à 397 g

Ingredienser (jordnötsfyllning):
1 burk marshmallow fluff à 213 g
1 dl jordnötssmör

Ingredienser (karamellfyllning):
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
1 dl rostade och saltade jordnötter
250 g mörk choklad att täcka kakan med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (jordnötsbotten):
250 g rostade och saltade jordnötter
1/2 burk kondenserad mjölk à 397 g

Ingredienser (jordnötsfyllning):
1 burk marshmallow fluff à 213 g
1 dl jordnötssmör

Ingredienser (karamellfyllning):
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
1 dl rostade och saltade jordnötter
250 g mörk choklad att täcka kakan med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Täck botten av en rund form med avtagbara kanter, med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka jordnötterna och blanda ihop med den kondenserade mjölken.
  3. Tryck ut smeten i botten av formen och ställ in formen i kylen medan du gör resten av stegen i receptet.
  4. Jordnötsfyllning: Blanda ihop ingredienserna och bred ut över din jordnötsbotten i formen.
  5. Karamellfyllning: Blanda ihop karamelliserad mjölk och saltade jordnötter och bred ut över jordnötsfyllningen i formen.
  6. Låt formen stå i kylskåpet i minst 1 h innan du toppar med smält choklad så att karamellfyllninge verkligen sätter sig. Den kommer inte att stelna helt, utan fortfarande vara lite kladdig.
  7. Grovhacka den mörka chokladen och smält i micro eller över vattenbad. Låt svalna medan formen fortfarande står i kylskåpet.
  8. Ta bort kanterna från formen och ställ kakan på ett galler eller liknande. Häll över den smälta chokladen och ta hjälp av en sked eller spatel för att se till att chokladen täcker hela kakan.
  9. Ställ tillbaka kakan i kylskåpet tills chokladen stelnat helt.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Botten: Täck botten av en rund form med avtagbara kanter, med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka jordnötterna och blanda ihop med den kondenserade mjölken.
  3. Tryck ut smeten i botten av formen och ställ in formen i kylen medan du gör resten av stegen i receptet.
  4. Jordnötsfyllning: Blanda ihop ingredienserna och bred ut över din jordnötsbotten i formen.
  5. Karamellfyllning: Blanda ihop karamelliserad mjölk och saltade jordnötter och bred ut över jordnötsfyllningen i formen.
  6. Låt formen stå i kylskåpet i minst 1 h innan du toppar med smält choklad så att karamellfyllninge verkligen sätter sig. Den kommer inte att stelna helt, utan fortfarande vara lite kladdig.
  7. Grovhacka den mörka chokladen och smält i micro eller över vattenbad. Låt svalna medan formen fortfarande står i kylskåpet.
  8. Ta bort kanterna från formen och ställ kakan på ett galler eller liknande. Häll över den smälta chokladen och ta hjälp av en sked eller spatel för att se till att chokladen täcker hela kakan.
  9. Ställ tillbaka kakan i kylskåpet tills chokladen stelnat helt.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Det här ser ÖVERJORDISKT GOTT UT!

piichas blogg
7 years ago

mem mums!

Amanda A
7 years ago

Men åååh, så gott!

Helena Rahlenius
Helena Rahlenius
7 years ago

Den här ska jag testa till nästa kalas i mars ♡ lät och ser så god ut!

Emilie
7 years ago

Vilka fina bilder! Tack för receptet!

Mirre - Sweetwords
7 years ago

Men oj så gott det ser ut och verkar

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?