“Mitt favorit-te” cupcakes med honungsfrosting

Igår införlivade jag äntligen en idé som jag velat testa länge: att smaksätta cupcakes med te! Och det blev riktigt bra, det smakade verkligen som det téet jag smaksatte med (i det här fallet russian grey) och de passar perfekt till en kopp te av samma tesort när man fikar med dem. Som pricken över i:t gjorde jag en fluffig och god honungsfrosting till. Det blev verkligen en kopp te i cupcake-format!
För att smaksätta min cupcake använde jag mitt neutrala grundrecept för vaniljcupcakes och kokade upp mjölken med innehållet från en tepåse. Du kan sila mjölken först om du vill för att inte få med själva teet i cupcaken men jag skippade det. Dels märker man inte av det när man äter och dels tyckte jag att det blev väldigt fint när man kunde se teet i smeten.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

“Mitt favorit-te” cupcakes med honungsfrosting

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (te-cupcakes):
innehållet från 1 tepåse av valfri sort
1 dl mjölk
100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ingredienser (honungsfrosting):
125 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
0,75 dl honung
0,75 dl färskost

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (te-cupcakes):
innehållet från 1 tepåse av valfri sort
1 dl mjölk
100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ingredienser (honungsfrosting):
125 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
0,75 dl honung
0,75 dl färskost

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Häll upp mjölken i en kastrull och tillsätt innehållet från 1 tepåse. Värm upp mjölken och dra bort från plattan så fort du ser att den börjar koka. Häll över i en skål och låt svalna.
  3. Vispa upp smör och strösocker till ett ljust fluff. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  4. Tillsätt mjölken till smörfluffet och vispa lite till tills du får en jämn smet.
  5. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner detta i smeten. Vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandat sig väl.
  6. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills de fått en fin färg.
  7. Låt dem svalna helt innan du toppar med honungsfrosting.
  8. Frosting: Vispa upp smöret. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa bara precis tills alla ingredienserna blandat sig. Blandar du för länge finns det risk att du får en lös frosting.
  9. Dekorera dina cupcakes med frostingen.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Häll upp mjölken i en kastrull och tillsätt innehållet från 1 tepåse. Värm upp mjölken och dra bort från plattan så fort du ser att den börjar koka. Häll över i en skål och låt svalna.
  3. Vispa upp smör och strösocker till ett ljust fluff. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  4. Tillsätt mjölken till smörfluffet och vispa lite till tills du får en jämn smet.
  5. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner detta i smeten. Vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandat sig väl.
  6. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills de fått en fin färg.
  7. Låt dem svalna helt innan du toppar med honungsfrosting.
  8. Frosting: Vispa upp smöret. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa bara precis tills alla ingredienserna blandat sig. Blandar du för länge finns det risk att du får en lös frosting.
  9. Dekorera dina cupcakes med frostingen.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
h
h
7 years ago

Så gott det ser ut!:D

Har du tips över hur man kan göra en egen chai latte hemma (lik den från espresso house:p)?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?