Chokladfondant är den lite lyxigare och lite bättre varianten av vår alla älskade kladdkaka. Eller vad säger ni som har ätit chokladfondant? Dock så är det inte alls lika bulletproof att du lyckas med varje gång om du inte känner till vissa detaljer i bakningen.
I det här inlägget tänkte jag inte bara dela med mig av grundreceptet för chokladfondant utan också dela med mig av lite tips för att du ska lyckas varje gång! En perfekt efterrätt att göra när du inte vill anstränga dig så mycket men ändå visa framfötterna för dina middagsgäster.
– se till att vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
– sikta ner de torra ingredienerna.
– blanda inte för kraftigt eller för mycket när du tillsätter vetemjöl, smör och choklad, då kommer du inte få den där kladdiga insidan som är karakteristiskt för en chokladfondant.
– smöra och mjöla formarna noga så att du får ut chokladfondanten snyggt sen.
– håll koll på tiden och pröva dig fram! i min ugn behöver jag bara ha dem inne i 8 minuter för att få dem helt perfekta men det kan skilja sig från ugn till ugn.
Ett annat tips är att du kan förbereda den kvällen innan. Bara att göra smeten och fylla formarna. Plasta in dem och ta fram och grädda när det passar dig 🙂
Cool blogg
Hej,
hur ska 2 ägg och 2 äggulor kunna bli VITT skum? (Som man vispar upp) Stämmer receptet?
Bästa hälsningar
Christel
Hejhej, i kombination med sockret så blir det ett vitt skum 😊
Vad använder du för formar?
Hejhej, helt vanliga ramekin formar, ca Ø9,5 cm 🥰