Grillad lime-scampi med avocadodipp

Jag brukar ofta crave:a grillad scampi som serveras på en restaurang i närheten av där jag bor. För att slippa behöva betala dyra pengar för att käka min favoriträtt på restaurang så har jag flera gånger försökt att återskapa den här mumsiga rätten. Det har varit svårt och tagit väääldigt lång tid haha men nu äntligen tycker jag att jag lyckades få till en mumsig copycat. Syrliga scampis med sting från chilli doppade i en superkrämig avocadodipp. SÅ GOTT!
Det allra bästa är ju att det är så himla enkelt att göra och du behöver inte sommarens utomhusgrill för att göra denna rätt. Skaffa en bra grillpanna så kan du grilla gott året runt!
Det här är jättegott att äta precis som det är men jag brukar servera detta tillsammans med ugnsbakad klyftpotatis och och en god grönsallad. Receptet räcker till 4 personer egentligen men i vår familj räcker det knappt till två haha!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Grillad lime-scampi med avocadodipp

Ingredienser

Ingredienser (grillad lime-scampi):
450 g råa och skalade vanameiräkor
1 stor lime
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk kummin
0,25 paprikapulver
0,5 tsk chilliflakes
salt & peppar efter eget smak och tycke

Ingredienser (krämig avocadodipp):
1 mogen avocado
1,25 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 lime
2 msk finhackad färsk koriander
ytterligare finhackad koriander till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (grillad lime-scampi):
450 g råa och skalade vanameiräkor
1 stor lime
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk kummin
0,25 paprikapulver
0,5 tsk chilliflakes
salt & peppar efter eget smak och tycke

Ingredienser (krämig avocadodipp):
1 mogen avocado
1,25 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 lime
2 msk finhackad färsk koriander
ytterligare finhackad koriander till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Plasta in och låt marinera i minst 30 minuter.
  2. Värm upp grillpannan på högsta värme och grilla scampin 1-2 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg.
  3. Mosa avocadon grovt, jag gillar när det finns mindre bitar av avocado i dippen.
  4. Tillsätt grekisk yoghurt, pressa ner vitlöksklyftan, saft från en lime och den finhackade koriandern.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Plasta in och låt marinera i minst 30 minuter.
  2. Värm upp grillpannan på högsta värme och grilla scampin 1-2 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg.
  3. Mosa avocadon grovt, jag gillar när det finns mindre bitar av avocado i dippen.
  4. Tillsätt grekisk yoghurt, pressa ner vitlöksklyftan, saft från en lime och den finhackade koriandern.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?