
Jag brukar ofta crave:a grillad scampi som serveras på en restaurang i närheten av där jag bor. För att slippa behöva betala dyra pengar för att käka min favoriträtt på restaurang så har jag flera gånger försökt att återskapa den här mumsiga rätten. Det har varit svårt och tagit väääldigt lång tid haha men nu äntligen tycker jag att jag lyckades få till en mumsig copycat. Syrliga scampis med sting från chilli doppade i en superkrämig avocadodipp. SÅ GOTT!

Det allra bästa är ju att det är så himla enkelt att göra och du behöver inte sommarens utomhusgrill för att göra denna rätt. Skaffa en bra grillpanna så kan du grilla gott året runt!

Det här är jättegott att äta precis som det är men jag brukar servera detta tillsammans med ugnsbakad klyftpotatis och och en god grönsallad. Receptet räcker till 4 personer egentligen men i vår familj räcker det knappt till två haha!
Ingredienser (grillad lime-scampi):
450 g råa och skalade vanameiräkor
1 stor lime
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk kummin
0,25 paprikapulver
0,5 tsk chilliflakes
salt & peppar efter eget smak och tycke
Gör såhär:
1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Plasta in och låt marinera i minst 30 minuter.
2. Värm upp grillpannan på högsta värme och grilla scampin 1-2 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg.
Ingredienser (krämig avocadodipp):
1 mogen avocado
1,25 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 lime
2 msk finhackad färsk koriander
ytterligare finhackad koriander till garnering
Gör såhär:
1. Mosa avocadon grovt, jag gillar när det finns mindre bitar av avocado i dippen.
2. Tillsätt grekisk yoghurt, pressa ner vitlöksklyftan, saft från en lime och den finhackade koriandern.