Crème brûlée cupcakes

Nu är vi flera i min vänskapskrets som går på samma högskola och skriver examensarbete. Långa dagar i skolan framför datorn betyder också mysiga fikapauser för att hålla energin igång! En av mina vänner har länge suktat efter crème brûlée men det kan vara lite knepigt att ta med sig flera portioner av det till skolan så jag bestämde mig för att istället göra den i cupcake-format.
På franska betyder crème brûlée typ bränd grädde och de viktigaste ingredienserna i den efterrätten är strösocker, ägg, grädde, mjölk och vanilj. Den känns igen med det brända strösocker-skalet på toppen. Allt detta har jag försökt återskapa i en cupcake. Och här har ni resultatet!
En riktigt saftig vaniljcupcake toppad med en len cream cheese frosting doppad i strösocker som jag bränt av för att få den karamelliserade ytan.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Crème brûlée cupcakes

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (vaniljmuffins):
100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
1 dl mjölk
2 krm äkta vaniljpulver
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ingredienser (cream cheese crème brûlée-frosting):
200 g naturell färskost
50 g mjukt smör
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl florsocker
1 dl strösocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (vaniljmuffins):
100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
1 dl mjölk
2 krm äkta vaniljpulver
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ingredienser (cream cheese crème brûlée-frosting):
200 g naturell färskost
50 g mjukt smör
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl florsocker
1 dl strösocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vaniljmuffins: Sätt ugnen på 175 grader och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt..
  2. Vispa smör och strösocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  3. Ha sedan i mjölk och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
  4. Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och blandar till en jämn smet.
  5. Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  6. Låt dem svalna helt innan du dekorerar med crème brûlée-frosting.
  7. Frosting: Vispa ihop färskost, smör och vaniljpulver fluffigt.
  8. Tillsätt florsockret och vispa lite till.
  9. Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera dina cupcakes med den.
  10. Täck frostingen på varje cupcake med ett lager strösocker. Bränn av med brulée-brännare för att få en snygg karamelliserad yta.

Kan serveras direkt! Dekorera gärna med färska bär 🙂

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vaniljmuffins: Sätt ugnen på 175 grader och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt..
  2. Vispa smör och strösocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  3. Ha sedan i mjölk och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
  4. Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och blandar till en jämn smet.
  5. Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  6. Låt dem svalna helt innan du dekorerar med crème brûlée-frosting.
  7. Frosting: Vispa ihop färskost, smör och vaniljpulver fluffigt.
  8. Tillsätt florsockret och vispa lite till.
  9. Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera dina cupcakes med den.
  10. Täck frostingen på varje cupcake med ett lager strösocker. Bränn av med brulée-brännare för att få en snygg karamelliserad yta.

Kan serveras direkt! Dekorera gärna med färska bär 🙂

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Liselotte
Liselotte
2 years ago

Kan man förbereda dessa dagen innan?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?