Chokladbolls-semla

Idag hade min dotters förskola stängt så vi passade på att baka lite tillsammans. Det blev ytterligare en ny variant av semla: chokladbolls-semla. Super enkla att göra och kräver inte alls mycket tid. Dessutom är de i perfekt mumsbitsformat. Perfekt för dig som tycker att den klassiska semlan är större än vad din magsäck klarar av!
Grunden till mina chokladbolls-semlor är vita chokladbollar men det går lika bra att använda ett klassiskt chokladollsrecept. Jag valde att ha i citronsaft, det blir alltid lite godare med fräsch syrlighet i bakverk men det går absolut att byta ut mot samma mängd vatten.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chokladbolls-semla

Portioner: 15

Ingredienser

200 g vit choklad
5 dl havregryn
100 g mandelmassa
100 g mjukt, rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
3 tsk kardemumma 
1–2 msk citronsaft eller vatten
ca 1,5 dl kokosflingor till garnering
3 dl vispgrädde till fyllning

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

200 g vit choklad
5 dl havregryn
100 g mandelmassa
100 g mjukt, rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
3 tsk kardemumma 
1–2 msk citronsaft eller vatten
ca 1,5 dl kokosflingor till garnering
3 dl vispgrädde till fyllning

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka den vita chokladen och smält i micro eller över vattenbad.
  2. Mixa havregrynen fint.
  3. Riv mandelmassan grovt.
  4. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser förutom citronsaften till en smulig deg.
  5. Tillsätt citronsaften och arbeta ihop till en jämn och fin chokladbollssmet.
  6. Rulla smeten till jämnstora bollar och rulla i kokosflingor. Låt stå i kylskåpet i minst 1h innan du går vidare med nästa steg. De behöver stelna ordentligt så att du kan skära ett ordentligt lock till din chokladbolls-semla.
  7. Vispa grädden hårt. Skär ett lock till alla chokladbollar. Spritsa eller lägg lite vispgrädde på varje boll och lägg sedan på locket.

Kan serveras direkt!

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka den vita chokladen och smält i micro eller över vattenbad.
  2. Mixa havregrynen fint.
  3. Riv mandelmassan grovt.
  4. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser förutom citronsaften till en smulig deg.
  5. Tillsätt citronsaften och arbeta ihop till en jämn och fin chokladbollssmet.
  6. Rulla smeten till jämnstora bollar och rulla i kokosflingor. Låt stå i kylskåpet i minst 1h innan du går vidare med nästa steg. De behöver stelna ordentligt så att du kan skära ett ordentligt lock till din chokladbolls-semla.
  7. Vispa grädden hårt. Skär ett lock till alla chokladbollar. Spritsa eller lägg lite vispgrädde på varje boll och lägg sedan på locket.

Kan serveras direkt!

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Åh, mums! Vad gott. Chokladbollar är ju så enkelt att göra.

Helena Rahlenius
Helena Rahlenius
7 years ago

Jag är verkligen glad över att jag hittade din sida ♡ mums!!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?