Jag har ätit så mycket blåbär på sistone! På gröten till frukost, som mellanmål och som fyllning och dekoration till bakverk. Det är så himla gott! Häromdagen fick jag idén till den här mumsiga skapelsen: en butterkaka med blåbärsfyllning, toppad med en toscaglasyr.
För er som inte vet vad en butterkaka är, så är det helt enkelt bullar som man lägger i en form så att de gräddas ihop till en enda kaka i ugnen. Som vanligt kör jag på min vetedeg som aldrig går fel. Man får verkligen en perfekt saftig bulldeg varje gång!
Blåbär och tosca blev verkligen en vinnande kombination som jag kommer att köra på fler gånger. Det som är smidigt med att köra en toscaglasyr är att du då inte behöver pensla med sockerlag efter gräddning eftersom att toscan bevarar saftigheten lika bra.
Det här receptet blev väldigt gott, jag tog inga blåbär men gott oavsett 🙏🏻Tack!
Hej Marie! Vad fint att du gillade den, tack så mycket! 🥰