Det här inlägget är i samarbete med Smakbox
Hej på er! Den här helgen har varit varit galen med sjuka barn och massor med jobb som behöver göras. Stundom skratt, stundom mys, stundom stress och stundom panik haha. Det älskade föräldrarskapet i ett nötskal! Någon som känner igen sig? Trots denna galna helg så hann jag med att få liv i denna måndags hälsosamma vegofika.
Vid det här laget är jag ganska trött på vegobakning som görs på banan och jordnötssmör. Det ÄR jättegott men det blir tråkigt i längden. Det som är så fantastiskt med mina vego-måndagar här på bloggen är att jag lärt mig såå mycket om att baka utan animaliska produkter. Häromveckan läste jag om något som på engelska heter “flax eggs”. Många använder en blandning på krossade linfrön och vatten istället för ägg för att binda ihop sin smet. Det lät ju helt genialiskt men jag hade inga linfön hemma. Vad jag istället hade var chiafrön och det funkade helt perfekt! Både linfrön och chiafrön binder vätska vilket är perfekt om man vill ha en saftig kaka utan ägg. Dessutom är chiafrön väldigt proteinrikt.
Och om jag ska jämföra den här chokladmuffinsen med den jag gjorde för något år sedan med just banan och jordnötssmör så är denna snäppet saftigare och har väldigt mycket chokladsmak. Chiafröna ger inte alls någon särskilt stark smak heller vilket är perfekt!
Och på riktigt, jag och den senaste Smakboxen verkar vara sjukt synkade haha. Jag hämtade ut min i torsdags och det enda jag kunde se i boxen när jag öppnade, sådär lysande röd, var den här veganska chokladen. Asså score! Den här veganska chokladen är så krämig och god, inte alls sådär besk som jag kan uppleva med annan vegansk choklad. Självklart hade jag i bitar av denna både i muffinsen och som dekoration på frostingen.
Och förresten, som matinspiratör har jag möjlighet att ge er 15% rabatt på er första box om ni tecknar en ny prenumeration genom att ange koden MYKITCHENSTORIES.
Detta ser fantastiskt gott ut, måste testa! 🙂
yum
Åhhh, wow! Hittade nyss till din blogg och jag blev fast direkt! Underbart härlig blogg. Tack för recepten! 🙂 Kram från ennu följare.
Ja, älskar att kunna kombinera gott och nyttigt! Och ett stort plus att de var veganska (och ändå ser riktigt smarriga ut) 🙂