Jag vet att det är mycket vädersnack i bloggen nuförtiden haha men det hör lite den svenska sommaren till. Planerna var egentligen att åka och sova över hos mamma men vädret tillåter inte riktigt mig att kunna ta mig ens till tågstationen. På riktigt, det är rena rama duschen ute! Jag hann precis köpa ingredienser för lite kommande recept men halvvägs hem så började det regna. Och ja, jag kan ju berätta att jag inte hade paraply med mig. Jag är duktig på att komma ihåg alla regnskydd och regnkläder till barnvagn och barnvagn men någonstans där på vägen så glömmer jag att även mamman i huset kanske ska skydda sig från att komma hem helt dyngsur. Hursomhelst, i väntan på att den här duschskuren ska ta en paus så tänkte jag passa på att dela med mig av receptet på dessa riktigt somriga mini pavlovas med limecheesecake-fyllning.
Det kan vara ganska svårt det där med att få till det perfekta marängboet till sin pavlova. För mig är en perfekt pavlova den som har en tunn och krispig yta och en riktig seg och härlig insida. Gör du enligt mitt recept så lovar jag att det är det du får.
I vanliga fall så brukar pavlova serveras med grädde och någon syrlig curd av något slag men jag tycker inte att det väger upp tillräckligt mot sötman i marängen. Med lite färskost i vispgrädden tycker jag att det blir en perfekt balans och dessutom riktigt krämigt. Den här gången använde jag köpt lime curd men vill du göra egen så har jag ett recept på limecurd också.
För den kompletta cheesecake-känslan så garnerade jag med krossade digestivekex och det var exakt det som behövdes mitt i all härlig krämighet.