Glutenfri kokospaj med hallonfyllning

I våras när jag var höggravid gick jag och min man förbi en gigantisk bild på en blåbärspaj i en matbutik. Varför just den här pajen fångade min uppmärksamhet var för att den vekade ha ett skal gjort på kokos. Min kropp bara skrek efter den här pajen (hej gravidhjärna!) och jag letade förgäves efter receptet. Det blev ett tredagarsprojekt att försöka få receptet men ingen hade det. Inte ens butikschefen kunde få fram det (ja, när man är gravid får man gå hur långt somhelst haha). Bilden hade de bara köpt som dekoration och jag hann vara sur över det i cirkus 1 dag innan jag tog mig ann att återskapa den här pajen.
Och här har ni den! En glutenfri kokospaj med ett skal som görs på ynka TVÅ ingredienser! Du kan fylla den med i princip vad du vill för det här pajskalet är helt galet gott! Frasigt och segt på samma gång. Syrliga bär eller en syrlig curd gör sig allra bäst i det här pajskalet. Den här gången körde jag på hallon, men du kan såklart ta det du gillar bäst! Och glöm inte vaniljglassen! Det passar perfekt till den här pajen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Glutenfri kokospaj med hallonfyllning

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 g kokosflingor
ev. mandelflarn till garnering (kan uteslutas)

Ingredienser (bärfyllning):
400 g hallon (om du använder frysta kan du ta ut dem en liten stund innan för tining men inte alltför tidigt så att de blir gojsiga)
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker
Rivet skal av 1/4 citron

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 g kokosflingor
ev. mandelflarn till garnering (kan uteslutas)

Ingredienser (bärfyllning):
400 g hallon (om du använder frysta kan du ta ut dem en liten stund innan för tining men inte alltför tidigt så att de blir gojsiga)
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker
Rivet skal av 1/4 citron

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Jag bakade det här receptet i en form med diameter på 20 cm.
  2. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Blanda ihop sötad kondenserad mjölk och kokosflingor i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter innan du trycker ut kokosmassan i en pajform med avtagbara kanter.
  4. Garnera eventuellt med mandelflarn.
  5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  6. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen. Häll över i pajskalet och fortsätt grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajskalet fått en fin gyllene färg.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Jag bakade det här receptet i en form med diameter på 20 cm.
  2. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Blanda ihop sötad kondenserad mjölk och kokosflingor i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter innan du trycker ut kokosmassan i en pajform med avtagbara kanter.
  4. Garnera eventuellt med mandelflarn.
  5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  6. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen. Häll över i pajskalet och fortsätt grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajskalet fått en fin gyllene färg.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ACNEGIRL
6 years ago

Ser så mumsigt ut!!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?