Kladdkakeglass

Äntligen fredag, härligt väder och vad passar då inte bättre än en krämig glass med kladdkaka? Ännu bättre är det att du inte heller behöver glassmaskin för att göra den! Själv ser jag fram emot att sjunka ner i soffan ikväll framför en bra film eller serie med lite av den här ljuvliga glassen med kladdkaka i en strut.
Hela den här veckan har varit väldigt intensiv (därav inga blogginlägg). Vi har flyttat vilket betyder att jag har ett nytt kök men också en massa arbete med att ställa iordning nya lägenheten. Jag har en del inlägg på lager så förhoppningsvis kommer bloggen inte lida alltför mycket. Sen gör det ju inte saken lättare att jag väldigt snabbt börjar sakna bloggen om jag inte bloggar på ett tag.
Hursomhelst, kladdkakan till det här receptet är bakad i en form med diameter på 20 cm. Vill du ha bitar av kladdkaka i glassen är det bättre att låta den svalna helt och hållet och stelna i kylskåpet innan du skär den i bitar. Jag ville däremot ha lite mer “swirl” av kladdkaka och hade i den så fort den slutat vara varm.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kladdkakeglass

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
50 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
1 ägg
0,75 dl vetemjöl
0,25 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (glass):
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
50 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
1 ägg
0,75 dl vetemjöl
0,25 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (glass):
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret i en kastrull.

Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.

I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.

Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad).

Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.

Förbered glassmeten medan du låter din kladdkaka svalna.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret i en kastrull.

Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.

I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.

Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad).

Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.

Förbered glassmeten medan du låter din kladdkaka svalna.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
EVELINA
7 years ago

Ser otroligt gott ut!!

Lycka till med nya lägenheten, och helt förståeligt att du inte hunnit blogga lika mycket när ni flyttat 🙂

Mirre
7 years ago

Ohhh så gott

Hanna
7 years ago

Åh så gött! Älskar både glass och kladdkaka!

Emmelie
7 years ago

Detta måste jag göra! Ser så sjukt gott ut! 😀

Anonymous
7 years ago

Mums vad gott! 🙂

Mirre - Sweetwords
7 years ago

Men såå gottt det låter

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?