Bountykladdkaka

Så skönt med lite ledighet efter en intensiv period av uppsatsskrivande, flytt och bebisförberedelser. Nu börjar vi bli klara här hemma och det känns så skönt eftersom att jag vill att allt ska vara helt klart innan lillasyster kommer till världen. Till dagens fika blir det nog den här ljuvligt goda bountykladdkakan. Sanningen är den att det här receptet legat bland mina utkast i flera veckor men jag har helt enkelt inte hunnit med att publicera det.
För alla er som älskar kokos är det här den perfekta kladdkakan. Som vanligt kör jag mitt vanliga grundrecept för kladdkaka för perfekt kladdighet som jag sedan toppar med en löjligt enkel kokosfyllning som får gömma sig under ett skal av choklad och ÄNNU MERA kokos. Hur bra? Jag vet, så himla gott! En bit av den här kladdkakan, en kopp kaffe och lite vårsol och min dag är komplett.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Bountykladdkaka

Portioner: 6-8

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
200 g kokosflingor (spara någon matsked till garnering)
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
200 g mörk choklad
2 tsk neutral olja (solros eller raps)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
200 g kokosflingor (spara någon matsked till garnering)
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
200 g mörk choklad
2 tsk neutral olja (solros eller raps)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Jag bakade min kladdkaka i en rund form med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm.

  1. Börja med att baka din kladdkaksbotten. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
  4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad).
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  7. Ställ kladdkakan i kylskåpet för att svalna helt. Ta ej bort kanterna på bakformen utan låt den sitta kvar tills du är klar med alla steg i receptet.
  8. Kokosfyllningen gör du enkelt genom att blanda ihop kokosflingor med kondenserad mjölk. Fördela den på kladdkakan så snart kladdkakan svalnat helt. Ställ tillbaka i kylskåpet.
  9. Smält den mörka chokladen och blanda i den neutrala oljan. Låt svalna i rumstemperatur, den ska tjockna men fortfarande vara rinnig när det där dags att hälla den över kokosfyllningen. Garnera chokladen med de sparade kokosflingorna.
  10. Låt kakan stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt innan du lossar på bakformens kanter och serverar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Jag bakade min kladdkaka i en rund form med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm.

  1. Börja med att baka din kladdkaksbotten. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
  4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad).
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  7. Ställ kladdkakan i kylskåpet för att svalna helt. Ta ej bort kanterna på bakformen utan låt den sitta kvar tills du är klar med alla steg i receptet.
  8. Kokosfyllningen gör du enkelt genom att blanda ihop kokosflingor med kondenserad mjölk. Fördela den på kladdkakan så snart kladdkakan svalnat helt. Ställ tillbaka i kylskåpet.
  9. Smält den mörka chokladen och blanda i den neutrala oljan. Låt svalna i rumstemperatur, den ska tjockna men fortfarande vara rinnig när det där dags att hälla den över kokosfyllningen. Garnera chokladen med de sparade kokosflingorna.
  10. Låt kakan stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt innan du lossar på bakformens kanter och serverar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mirre - Sweetwords
7 years ago

Meeen vad gott

Anonymous
7 years ago

Åhh denna ska jag definitivt pröva! Älskar kokos!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?