Long time no see hörrni. Eller egentligen inte men jag brukar ju lägga upp nya recept tätare än vad jag har gjort de senaste dagarna. Mitt kök revs i måndags för en hel renovering och det tog några dagar för mig att vänja mig vid omställningen. Jag tror att jag har haft lite separationsångest med mitt kök haha men nu har det börjat falla på plats.
Jag har bunkrat lite inlägg inför den här renoveringsperioden men utöver det så tänkte jag ta vara på den här perioden utan ugn och bjuda på massa enkla recept som man inte behöver någon ugn för att göra. I videon nedan visar jag hur enkelt det är att göra den här cheesecaken!
Den här bakade mug cheesecaken är så himla enkel att göra och passar perfekt om du vill göra bara en portion till dig själv när suget efter en god cheesecake smyger sig fram. Dessutom smakar den precis som en vanlig baked cheesecake som gjorts i ugn. Grymt bra!
—
Serves 1.
Ingredients:
3 digestive biscuits
1 tablespoon butter
4 tablespoons cream cheese
2 tablespoons greek yogurt
1.5 tablespoons granulated sugar
1 pinch vanilla powder
grated zest of one lemon
3 digestive biscuits
1 tablespoon butter
4 tablespoons cream cheese
2 tablespoons greek yogurt
1.5 tablespoons granulated sugar
1 pinch vanilla powder
grated zest of one lemon
Do this:
1. Mix the digestive biscuits to fine crumbs.
2. Melt the butter and mix together the crumbs. Put aside.
3. Mix the remaining ingredients in another bowl until the sugar crystals are completely melted.
4. Add digestive and butter mix in a heatproof mug. Top with the cream cheese mixture.
5. Bake in the oven for 2 minutes at maximum power but be sure to occasionally turn off the microwave during these two minutes so that the cheesecake doesn’t burn.
6. Let the cheesecake cool completely in the refrigerator and then garnish with berries and dig in.
Allt du gör ser så otroligt, overkligt gott ut! Älskar din blogg och följer dig slaviskt på instagram också!
Sådan stor inspiration är du! 😀
Tack fina du <3 Blir så glad av din kommentar 🙂
Tack för receptet! Det är helt perfekt för när man vill ha cheesecake men vill inte baka en hel kaka. Jag har tidigare gjort chokladkaka i mikron men hade aldrig tänkt mig att man också kunde göra cheesecake. Jag gillar din blogg och speciellt fina bilderna jättemycket!
Åh vad gott!
Hej, såg dina babyshower tårtor och blev KÄR ! jag undrar vart du finns och om det finns möjlighet att beställa av dig, och i så fall vad en tårta av en babymage skulle kosta?
Kram /Matilda
Hej Matilda! Vad kul att du tycker om mina babyshowertårtor 🙂 Men jag tar tyvärr inte beställningar <3 Dock så har jag gjort en tutorial på hur man gör en själv som du hittar här: https://mykitchenstories.se/2015/august/tutorial-pregnant-belly-cake.html
Men mums så gott!
Kan man använda turkisk yoghurt istället?
Så gott å så duktig du är Wallah
Tack 🙂
mmmm vad gott! nu har jag ingen mikro bara för det 🙁
Är der 4 msk färskost eller 6? Står 6 i videon å 4 på receptet 🙂
Mums, detta måste jag prova! Tack för recept! 🙂