Syrlig honungs- och mandelbakelse

Häromdagen passade jag på att testa Arlas nyhet “Syrad grädde”. Dem pratade om den mycket under konditorirapporten på Bak- och chokladmässan så det var spännande att testa den i bakning!
Resultatet blev en god och luftig bakelse men mandelbotten, vit chokladmousse, honung och massa god topping. Att baka med syrad grädde är super bra om man inte riktigt gillar det där sötsliskiga. Bakelser är ju vanligtvis en ganska mastig upplevelse men när jag bytte ut en del av den vanliga grädden till syrad grädde så blev den riktigt fräsch och uppfriskande.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Syrlig honungs- och mandelbakelse

Portioner: 6

Ingredienser

Ingredienser (bottnar):
100 g mandelmassa
1 äggvita

Ingredienser (vit chokladmousse på syrad grädde):
75 g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl syrad grädde
honung, nötter och bär till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

Ingredienser (bottnar):
100 g mandelmassa
1 äggvita

Ingredienser (vit chokladmousse på syrad grädde):
75 g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl syrad grädde
honung, nötter och bär till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan fint.
  3. Tillsätt äggvitan och blanda till en jämn smet.
  4. Täck en bakplåt med bakplåtspapper och forma smeten med hjälp av spritspåse eller sked till små bakelsebottnar i den form du vill ha. Jag körde på rektangulär form.
  5. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du har på fyllningen.
  6. Fyllning: Grovhacka den vita chokladen och smält över vattenbad eller i micro. Låt svalna.
  7. Häll upp vispgrädden och den syrade grädden i en bunke och vispa upp.
  8. Tillsätt den smälta vita chokladen och blanda försiktigt med en slickepott tills du har en jämn och fluffig mousse.
  9. Fördela moussen på bottnarna med hjälp av en liten spatel eller en smörkniv. Avsluta med att ringla över lite honung och garnera med nötter och bär.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan fint.
  3. Tillsätt äggvitan och blanda till en jämn smet.
  4. Täck en bakplåt med bakplåtspapper och forma smeten med hjälp av spritspåse eller sked till små bakelsebottnar i den form du vill ha. Jag körde på rektangulär form.
  5. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du har på fyllningen.
  6. Fyllning: Grovhacka den vita chokladen och smält över vattenbad eller i micro. Låt svalna.
  7. Häll upp vispgrädden och den syrade grädden i en bunke och vispa upp.
  8. Tillsätt den smälta vita chokladen och blanda försiktigt med en slickepott tills du har en jämn och fluffig mousse.
  9. Fördela moussen på bottnarna med hjälp av en liten spatel eller en smörkniv. Avsluta med att ringla över lite honung och garnera med nötter och bär.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Lät och såg ju galet gott ut det där!:)

Anonymous
7 years ago

Oj det lät intressant! Ser ju väldigt gott ut i alla fall =)

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?