Ombre smoothie

De färgglada sugrören är från bästa Fyndiq.se!
 
Nu har hösten verkligen kommit på riktigt till Stockholm och det är ISKALLT! Jag älskar hösten och allt mysigt som kommer med den men den bitande kylan slipper jag gärna haha. För att få tillbaka lite värmekänslor (och de vitaminer som kroppen crave:ar efter såhär i förkylningstider) så gjorde jag en tropisk smoothie till frukosten. För att piffa till den lite extra så gjorde jag den som en ombre.
 
Jag har hållt på i flera veckor med att försöka få till den här ombre-effekten. Det knepiga är att få till den rätta konsistensen så att allting inte bara flyter ihop när du häller upp det i glaset. Jag har testat både yoghurtbas och juicebas, med och utan is, med och utan banan men med det slutgiltiga  receptet nedan tycker jag att det blev riktigt bra! Den här ombresmoothin är verkligen perfekt när man vill piffa upp sin egen frukost eller en brunchbjudning. Gillar du inte de frukter och bär som jag hade i min så kan du alltid byta ut dem (förutom bananen) för att få andra färger och smaker.
 
Receptet räcker till ett STORT glas!
 
Ingredienser (första satsen):
1,25 dl apelsinjuice
0,5 dl vatten
1/2 mogen banan
1 dl frusen mango
 
Ingredienser (andra satsen);
1,25 dl vatten
4 isbitar
1/2 mogen banan
1,25 dl frysta hallon
 
Gör såhär:
1. Mixa ihop alla ingredienser till första satsen smoothie. Häll upp hälften i det glas som du vill servera din ombre smoothie i och den andra hälften i en skål.
2. Mixa ihop alla ingredienser till andra satsen smoothie. Häll upp häften i skålen som du hällt upp hälften av första satsen i och ställ den andra hälften åt sidan.
3. Blanda ihop det som finns i skålen väl tills du får en rosa färg och häll försiktigt upp det i serveringsglaset. Om ombreeffekten blir otydlig kan du försiktigt gå in med en sked och röra om i övergången mellan färgerna.
4. Avsluta med att för hälla upp resten av andra satsen försiktigt i serveringsglaset. Justera övergången försiktigt genom att röra med en sked. Sätt i några snygga sugrör och NJUT!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ellen
6 år sedan

ÅÅh va fint! Ser verkligen så gott ut!

Evanessè
6 år sedan

Vilka härliga färger, inte bara i smoothien, utan på hela din sida 🙂

Anonym
6 år sedan

Haft en bra helg?? Ha en underbar vecka nu också! Kram <3

Anonym
6 år sedan

Gud vad gott det ser ut! 😀

Amanda Jona [SPONTAN]
6 år sedan

Åh vad det där såg gott ut!

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x