En dröm med dulche de leche och choklad

Hoppas att ni alla har haft en bra början på helgen! Själv njuter jag av min första lediga helg på tre veckor 😀 Och jag fick börja den på bästa sätt, genom att baka tårta till en av auktionsvinnarna i den senaste instagramauktionen där samtliga intäkter oavkortat gick till ett barnhem i Somalia. Ni kan läsa mer om det här.
Auktionsvinnaren ville ha en tårta till sin mamma som älskar dulche de leche och choklad. En riktig drömtårta alltså! Resultatet blev en tårta med chokladbottnar fylld med chokladmousse, dulche de leche och spacklad med chokladfrosting. Dekorera gjorde jag med lite smått och gott för att teas:a om vad som finns på insidan.
Sugen på att baka den själv? Receptet hittar ni som vanligt nedan 🙂
 
Tårtbotten gjorde jag enligt följande recept och jag bytte ut 1/4 av mjölet till kakao. Formen jag använde har en diameter på 15 cm. Dulche de leche köpte jag färdig på burk och moussen gjorde jag enligt följande recept. Frostingen som jag spacklade med hittar ni recept på i det här inlägget och istället för vit choklad använde jag en mörk choklad med ca 60% kakaohalt.
 
Chokladglasyren gör jag som vanligt genom att smälta 100 g mörk choklad med 50 g smör i micro. Blandar ihop till en jämn smet och låter svalna och tjockna bara lite grann innan jag dekorerar min (kalla) tårta med den.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x