En dröm med dulche de leche och choklad

Hoppas att ni alla har haft en bra början på helgen! Själv njuter jag av min första lediga helg på tre veckor 😀 Och jag fick börja den på bästa sätt, genom att baka tårta till en av auktionsvinnarna i den senaste instagramauktionen där samtliga intäkter oavkortat gick till ett barnhem i Somalia. Ni kan läsa mer om det här.
Auktionsvinnaren ville ha en tårta till sin mamma som älskar dulche de leche och choklad. En riktig drömtårta alltså! Resultatet blev en tårta med chokladbottnar fylld med chokladmousse, dulche de leche och spacklad med chokladfrosting. Dekorera gjorde jag med lite smått och gott för att teas:a om vad som finns på insidan.
Sugen på att baka den själv? Receptet hittar ni som vanligt nedan 🙂
 
Tårtbotten gjorde jag enligt följande recept och jag bytte ut 1/4 av mjölet till kakao. Formen jag använde har en diameter på 15 cm. Dulche de leche köpte jag färdig på burk och moussen gjorde jag enligt följande recept. Frostingen som jag spacklade med hittar ni recept på i det här inlägget och istället för vit choklad använde jag en mörk choklad med ca 60% kakaohalt.
 
Chokladglasyren gör jag som vanligt genom att smälta 100 g mörk choklad med 50 g smör i micro. Blandar ihop till en jämn smet och låter svalna och tjockna bara lite grann innan jag dekorerar min (kalla) tårta med den.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

En dröm med dulche de leche och choklad

Ingredienser

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?