Centerkladdkaka

Idag fick jag äntligen tid över att baka en kladdkaka jag suktat efter under flera veckors tid: centerkladdkaka! Center var en ganska bortglömd choklad för min del ända tills min vän behövde center cupcakes till en babyshower och jag insåg på nytt hur gott det är med center. Dock så är jag lite ”blogg-skadad” haha och stoppar hellre en god choklad eller godis i ett bakverk. Och voilà en perfekt kladdig kladdkaka med center.
 
I den här kladdkakan bytte jag ut lite av strösockret i mitt grundrecept för kladdkaka till muscovadosocker för att smeten skulle få en kolaton och matcha karamellen i centerchokladen.
Och hörrni! Innan ni får receptet så måste jag få berätta att jag är nominerad i Matbloggspriset i kategorin ”Årets bästa bak- och dessertblogg”! Det känns så himla overkligt och jag är så tacksam till er fina läsare som gör hela bloggen, sprider glädje och inspiration. Tack! Jag är nominerad tillsammans med 4 andra grymt bra bloggare, bland annat min bloggkollega Simona på Cookies & Sweets. Glöm inte att kika in på hennes fina blogg om ni inte redan gjort det <3.
Tillbaka till kladdkakan. Jag bakade den i en form med diameter på 20 cm och räcker till ca 6 bitar.
 
Ingredienser:
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
1 rulle center (à 78 g)
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
5. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad). Fördela sedan centerchokladen jämnt över kladdkakan.
6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
7. Godast är kladdkakor efter att de fått vila över natten i kylskåp men den kan också serveras direkt!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elise
6 år sedan

Mums, så otroligt gott det här såg ut att vara! 🙂

Anonym
6 år sedan

Åh så gott! Det måste jag testa.

Anonym
6 år sedan

Men gu så gott!

Anonym
6 år sedan

Men alltså wow! Ser galet gott ut! Vad grym du är!

ISA
ISA
6 år sedan

MMh!! det perfekta kladdet du 😉

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x