Centerkladdkaka

Idag fick jag äntligen tid över att baka en kladdkaka jag suktat efter under flera veckors tid: centerkladdkaka! Center var en ganska bortglömd choklad för min del ända tills min vän behövde center cupcakes till en babyshower och jag insåg på nytt hur gott det är med center. Dock så är jag lite “blogg-skadad” haha och stoppar hellre en god choklad eller godis i ett bakverk. Och voilà en perfekt kladdig kladdkaka med center.
I den här kladdkakan bytte jag ut lite av strösockret i mitt grundrecept för kladdkaka till muscovadosocker för att smeten skulle få en kolaton och matcha karamellen i centerchokladen.
Och hörrni! Innan ni får receptet så måste jag få berätta att jag är nominerad i Matbloggspriset i kategorin “Årets bästa bak- och dessertblogg”! Det känns så himla overkligt och jag är så tacksam till er fina läsare som gör hela bloggen, sprider glädje och inspiration. Tack! Jag är nominerad tillsammans med 4 andra grymt bra bloggare, bland annat min bloggkollega Simona på Cookies & Sweets. Glöm inte att kika in på hennes fina blogg om ni inte redan gjort det <3.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Centerkladdkaka

Portioner: 6

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
1 rulle center (à 78 g)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
1 rulle center (à 78 g)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Jag bakade den i en form med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
  4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad). Fördela sedan centerchokladen jämnt över kladdkakan.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  7. Godast är kladdkakor efter att de fått vila över natten i kylskåp men den kan också serveras direkt!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Jag bakade den i en form med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
  4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad). Fördela sedan centerchokladen jämnt över kladdkakan.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  7. Godast är kladdkakor efter att de fått vila över natten i kylskåp men den kan också serveras direkt!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elise
7 years ago

Mums, så otroligt gott det här såg ut att vara! 🙂

Anonymous
7 years ago

Åh så gott! Det måste jag testa.

Anonymous
7 years ago

Men gu så gott!

Anonymous
7 years ago

Men alltså wow! Ser galet gott ut! Vad grym du är!

ISA
ISA
7 years ago

MMh!! det perfekta kladdet du 😉

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?