Nu kan jag inte hålla mig längre, jag bara måste få börja baka med saffran! Visst är November ännu inte över men ett snötäckt Stockholm gör det svårt att inte sukta efter varma och kryddiga bakverk med den gyllene kryddan.
En annan råvara som har högsäsong den här tiden på året är mandarin och vad blir inte bättre än att kombinera mandarin och saffran i ett vintrigt bakverk? Idag har jag bakat en farligt god saffranspavlova fylld med vit choklad-grädde, toppad med en underbar mandarin curd.
Den här mandarin curden passar också perfekt att hälla upp i en fin burk och ge bort som present. Varför inte som en present till pappa? Annars kan jag starkt rekommendera en smarrig chokladmoussetårta som fika till far.
Pavlova är ju egentligen ett bakverk som förknippas med sommaren men i den här utklädnaden passar den lika bra till vinterfikat.
Åh herregud vad gott! Så vackra bilder med 🙂 Kramar