Saffranschurros

Churros, churros, churros! Ett så himla gott friterat bakverk som är svår att sluta när man väl har börjat. Lättare blev det inte när jag smaksatte den klassiska churros-degen med saffran. Eller när jag rullade dem i kanelsocker för att därefter doppa dem i nutella. Ja ni hör ju själva, idag var inte sista gången jag gör den här varianten!
Det här receptet räcker till 8 portioner (eller 1 portion när det kommer till en churros-älskare som mig, ooops!) För att få en sån fin korkskruvsform på mina churros använde jag en stjärntyll med en 1 cm bred öppning.
Ett annat bakverk som smakar himmelskt när man smaksätter den med saffran är min Saffranspavlova med mandarin curd och vit choklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Saffranschurros

Portioner: 8

Ingredienser

120 g smör
0,5 g saffran
2,5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 ägg
raps- eller solrosolja till fritering
kanel och socker till garnering
nutella som tillbehör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

120 g smör
0,5 g saffran
2,5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 ägg
raps- eller solrosolja till fritering
kanel och socker till garnering
nutella som tillbehör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg mjölk, smör. salt, saffran och strösocker i en kastrull.
  2. Koka upp och tillsätt sedan vetemjölet. Blanda och låt degen rostas i kastrullen i ca tre minuter under fortsatt omrörning tills degen släpper från kanterna.
  3. Häll över degen i en kall bunke och vispa därefter ner 1 ägg i taget.
  4. Lägg degen i en spritspåse med stjärntyll (bredd ca 1 cm) eller klipp ett hål i botten av påsen efter att du fyllt den.
  5. Hetta upp oljan till 180 grader. Jag använder en wok-panna när jag friterar.
  6. Tryck ut deg från spritspåsen med ett tryck med handen per churro och fritera ca 2 minuter på varje sida eller tills att de fått en fin färg.
  7. Lägg de färdiga churrosarna på hushållspapper för att låta överflödig olja rinna av och vänd dem sedan i strösocker blandat med kanel.
  8. Servera direkt med nutella som tillbehör!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lägg mjölk, smör. salt, saffran och strösocker i en kastrull.
  2. Koka upp och tillsätt sedan vetemjölet. Blanda och låt degen rostas i kastrullen i ca tre minuter under fortsatt omrörning tills degen släpper från kanterna.
  3. Häll över degen i en kall bunke och vispa därefter ner 1 ägg i taget.
  4. Lägg degen i en spritspåse med stjärntyll (bredd ca 1 cm) eller klipp ett hål i botten av påsen efter att du fyllt den.
  5. Hetta upp oljan till 180 grader. Jag använder en wok-panna när jag friterar.
  6. Tryck ut deg från spritspåsen med ett tryck med handen per churro och fritera ca 2 minuter på varje sida eller tills att de fått en fin färg.
  7. Lägg de färdiga churrosarna på hushållspapper för att låta överflödig olja rinna av och vänd dem sedan i strösocker blandat med kanel.
  8. Servera direkt med nutella som tillbehör!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Åh så gott!

Linnéa - The Hungry Gosling
7 years ago

Åh så goda de ser ut! 🙂

jassi
7 years ago

Så gott!! Video när du gör dem vore jätte kul!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?