
Churros, churros, churros! Ett så himla gott friterat bakverk som är svår att sluta när man väl har börjat. Lättare blev det inte när jag smaksatte den klassiska churros-degen med saffran. Eller när jag rullade dem i kanelsocker för att därefter doppa dem i nutella. Ja ni hör ju själva, idag var inte sista gången jag gör den här varianten!

Det här receptet räcker till 8 portioner (eller 1 portion när det kommer till en churros-älskare som mig, ooops!) För att få en sån fin korkskruvsform på mina churros använde jag en stjärntyll med en 1 cm bred öppning.
Ett annat bakverk som smakar himmelskt när man smaksätter den med saffran är min Saffranspavlova med mandarin curd och vit choklad.
Ingredienser:
120 g smör
0,5 g saffran
2,5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 ägg
raps- eller solrosolja till fritering
kanel och socker till garnering
nutella som tillbehör
Gör såhär:
1. Lägg mjölk, smör. salt, saffran och strösocker i en kastrull.
2. Koka upp och tillsätt sedan vetemjölet. Blanda och låt degen rostas i kastrullen i ca tre minuter under fortsatt omrörning tills degen släpper från kanterna.
3. Häll över degen i en kall bunke och vispa därefter ner 1 ägg i taget.
4. Lägg degen i en spritspåse med stjärntyll (bredd ca 1 cm) eller klipp ett hål i botten av påsen efter att du fyllt den.
5. Hetta upp oljan till 180 grader. Jag använder en wok-panna när jag friterar.
6. Tryck ut deg från spritspåsen med ett tryck med handen per churro och fritera ca 2 minuter på varje sida eller tills att de fått en fin färg.
7. Lägg de färdiga churrosarna på hushållspapper för att låta överflödig olja rinna av och vänd dem sedan i strösocker blandat med kanel.
8. Servera direkt med nutella som tillbehör!
Åh så gott!
Åh så goda de ser ut! 🙂
Så gott!! Video när du gör dem vore jätte kul!