Risgrynsgröt deluxe


Risgrynsgröt är en såndär sak som framkallar en massa barndomsminnen. Det kändes lite lyxigt att få det som LUNCH i skolan någon gång varje år i december tillsammans med en pepparkaka.
Igår gjorde jag risgrynsgröt men en lite mer ”efterrättig” variant (orginalet passar såklart också jätte bra som efterrätt). Den här versionen är gjord på kondenserad mjölk vilket gör den extra krämig och extra söt. MUMS! Det är tydligen vanligt att man tillagar grötris på det här sättet i Mexico men att det där kallas rispudding. Rätta mig gärna om jag har fel!
Hursomhelst, det här receptet ger 4 smarriga portioner av risgrynsgröt deluxe!
 
Ingredienser:
1 dl grötris
tunt skivat skal av en citron (ej det vita)
1-2 kanelstänger
vatten
7,5 dl mjölk med fetthalt 3%

200 g kondenserad mjölk (ca 1/2 burk)

1 dl strösocker
malen kanel till garnering
 
Gör såhär:
1. Lägg grötris, citronskal och 1-2 kanelstänger i en kastrull. Tillsätt vatten tills riset är helt täckt. Koka upp på medelvärme i ca 15 minuter.
2. Ta bort kastrullen från värmen och häll av eventuell överskottsvätska. Ta bort citronskalet och kanelstängerna.
3. Koka upp kondenserad mjölk och vanlig mjölk tillsammans i en kastrull. Tillsätt riset och strösocker, blanda och låt det tillagas på medelvärme tills den fått en krämig konsistens.
4. Servera direkt eller förvara i kyl.
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x