Lyxiga chokladbollar med dumlegömma

Idag vart det chokladbollens dag och då är det svårt att inte baka denna mumsiga lilla klassiker. Dock gjorde jag en lite lyxigare variant med en gömma av dumle och ett täcke av mörk choklad. Det här receptet räcker till 6 stycken. Även denna gång har jag gjort en liten video på hur jag gör då många frågat hur jag gör när jag täcker till exempel chokladbollar med choklad 🙂
 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2WrWAfYMsU4]

 
 
Ingredienser (lyxiga chokladbollar med dumlegömma):
50 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk snabbkaffe
1,25 dl havregryn
3 stycken dumle
 
150 g mörk choklad och kokosflingor till garnering
 
Gör såhär:
1. Knåda ihop alla ingredienser förutom choklad och kokosflingor, i en skål till en formbar massa.
2. Dela dumlen så att du får 6 halvor. 
3. Dela smeten i 6 lika stora delar och tryck ut varje del i handen. Lägg en dumlebit i mitten och rulla till en boll.
4. Lägg chokladbollarna på en tallrik/mindre bricka med bakplåtspapper och ställ dem i frysen i minst 30 minuter.
5. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna lite.
6. Lägg en boll i taget i chokladen och täck med choklad med hjälp av en gaffel. Ta upp och ställ på den kalla brickan/tallriken och garnera med kokosflingor innan chokladen stelnar.
 

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
6 år sedan

Åh gud vad gott!

Mikaela
6 år sedan

mm, gjorde dessa nyss! Så smarriga!

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x