Ice cream cookie sandwiches

Chocolate chip cookies och glass är en underbar kombination som jag bara var tvungen att testa på att göra själv. Mitt recept på chocolate chip cookies ger underbart sega kakor som riktigt smälter i munnen och tillsammans med en krämig glass är det svårt att bara ta en!
Glassen som jag använde denna gång var med after eight men man kan såklart använda vilken smak man vill. Även detta recept finns med färdig inköpslista hos bästa Mathem.se!
Chocolate chip cookies and ice cream is a wonderful combination that I just had to try to make myself. My recipe for chocolate chip cookies gives wonderfully chewy cookies that really melts in the mouth and with a creamy ice cream it’s hard to just take one!

The ice cream that I used this time was with After Eight but you can of course use any flavor you want. This recipe is enough for about 15 servings.


Ingredients (ice cream cookie sandwiches):
115 g unsalted butter
1 dl brown sugar
0.5 dl granulated sugar
1 egg
2 teaspoon vanilla
3 dl flour
1 teaspoon cornstarch
0,5 teaspoons baking soda
75 g dark chocolate
75 g of white chocolate
1 set of ice cream (about 1 liter)

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Coarsely chop the chocolate
3. Whisk together butter, granulated sugar and brown sugar to a fluffy batter.
4. Then add the eggs and vanilla and whisk until smooth.
5. Mix together the remaining ingredients in a separate bowl. Add them with butter mixture and fold gently with a spatula. Do not mix for too long, then there is a risk that no chocolate melts! Set the bowl in the refrigerator for about 30 minutes.
6. Line a baking sheet with parchment paper.
7. Click the small balls with much space between each other on the baking sheet. Is not enough a plate, it is better to take one more.
8. Bake in middle of oven for about 8 minutes. The cookies will only get some color along the edges.
9. Let the cookies cool on a rack and place them in the refrigerator on a plate.
10. Add approximately 0.5 dl ice cream between two cookies with a cold spoon. Stand fast your ice cream cookies in the freezer.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Ice cream cookie sandwiches

Portioner: 15

Ingredienser

115 g osaltat smör
1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk majsstärkelse
0,5 tsk bikarbonat
75 g mörk choklad
75 g vit kchoklad
1 sats glass (ca 1 liter)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

115 g osaltat smör
1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk majsstärkelse
0,5 tsk bikarbonat
75 g mörk choklad
75 g vit kchoklad
1 sats glass (ca 1 liter)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Grovhacka chokladen
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet.
  4. Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker och vispa till en jämn smet.
  5. Blanda ihop resterande ingredienser i en separat skål. Sikta sedan ner dem med smörsmeten och vänd försiktigt med en slickepott. Blanda inte för länge, då finns det risk att chokladbitarna smälter och det vill vi inte! Ställ sedan skålen i kylskåpet i ca 30 minuter.
  6. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  7. Klicka ut små bollar med mycket mellanrum mellan varandra på bakplåten. Räcker inte en plåt är det bättre att ta en till.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Kakorna ska bara få lite färg längs kanterna.
  9. Låt kakorna svalna på galler och ställ dem sedan i kylskåp på en tallrik.
  10. Lägg ca 0,5 dl glass mellan två stycken kakor med en kall sked. Ställ snabbt dina ice cream cookies i frysen.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Grovhacka chokladen
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet.
  4. Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker och vispa till en jämn smet.
  5. Blanda ihop resterande ingredienser i en separat skål. Sikta sedan ner dem med smörsmeten och vänd försiktigt med en slickepott. Blanda inte för länge, då finns det risk att chokladbitarna smälter och det vill vi inte! Ställ sedan skålen i kylskåpet i ca 30 minuter.
  6. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  7. Klicka ut små bollar med mycket mellanrum mellan varandra på bakplåten. Räcker inte en plåt är det bättre att ta en till.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Kakorna ska bara få lite färg längs kanterna.
  9. Låt kakorna svalna på galler och ställ dem sedan i kylskåp på en tallrik.
  10. Lägg ca 0,5 dl glass mellan två stycken kakor med en kall sked. Ställ snabbt dina ice cream cookies i frysen.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
24 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fröken
8 years ago

Mumma kardemumma! Vilka fina bilder! 🙂

myliife
8 years ago

Ser gott ut🍫🍪

Anonymous
8 years ago

alltså hjälp vad gott det ser ut!! choklad + mint är ju en oslagbar kombination för sig, men kakor på det? kan det ens bli bättre?

myliife
8 years ago

Ser gott ut

Johanna
8 years ago

Vilken trevlig blogg du har!!!!

Fanny
8 years ago

Ser såååå gott ut!!!

Anonymous
8 years ago

Åh så gott!

Jessica ~ Mamma till Oliwer
8 years ago

Ååh va gott de ser ut! Tack för recept, måste testas nån dag! Fina bilder med 😀

Pia
Pia
8 years ago

Mums, de ser helt magiska ut! 😀

Anonymous
8 years ago

oj va gott det ser ut 😀

Karin
8 years ago

Glass är gott. Kakor är gott. Tillsammans måste det vara underbart. Detta måste jag pröva!

Anonymous
8 years ago

Nu får du sluta vara på startsidan för det här är alldeles för mycket gott så jag kommer aldrig bli beach-redo!

myliife
8 years ago

Ser gott ut

Anonymous
8 years ago

åh wow så gott!

Amanda Forsman
8 years ago

Men ååh så gott! 😀

Annsoh
8 years ago

Super fina bilder! 🙂 vad gott det ser ut!

Anonymous
8 years ago

yum

Anonymous
8 years ago

Ser underbart gott ut 😀

Anonymous
8 years ago

Åh gud vad gott!

Jasmine
8 years ago

Åhh! Tack för att du delar med dig av dina inspirerande bilder.
Kram

ISA
ISA
8 years ago

dig kan man lita på när det kommer till frestande recept 😉

Anonymous
8 years ago

Mums vad gott! 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?