Hälsosam pannacotta

Ibland får man gäster mitt i veckan och då kan det vara skönt att kunna bjuda på en efterrätt som inte skjuter blodsockret i höjden. Denna hälsosamma, krämiga och såklart goda pannacotta är ett perfekt alternativ då. Ännu godare blir den om man toppar med lite färska bär.
 
Det här receptet är grundreceptet och räcker till 2 portioner. Jag valde att smaksätta min med 75 g mörk choklad (80% kakao) som jag smälte över vattenbad men du kan såklart ha i den smaksättning du vill. Vad sägs om rårörda hallon eller rivet citronskal?
 
Ingredienser:
1 burk kokosmjölk à 400 ml (ej light)
1 tsk honung (kan ersättas med agavesirap för vegan)
1 vaniljstång
1 tsk agar agar
 
Gör såhär:
1. Lägg kokosmjölk (utan vattnet), agar agar och honung i en kastrull. Skär upp vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen och lägg även ner vaniljstången.
2. Låt allting koka upp och dra bort kastrullen från plattan så snart allt börjat koka. Låt sedan pannacotta smeten sjuda i några minuter. Ha i valfri smaksättning och blanda väl.
3. Häll upp smeten i valfria serveringsglas och låt pannacottan stelna i kylskåpet i minst 4 timmar innan servering.
 
 
Sometimes you have guests in the middle of the week and then it might be nice to be able to serve a dessert that does not shoot your blood sugar up. This healthy, creamy and of course delicious panna cotta is a perfect option then. I love to top it fresh berries.

This recipe is the basic recipe and enough for two servings. I chose to flavour mine with 75 grams of dark chocolate that I melted over a water but you can of course have any flavor you want. What about raspberries or lemon zest? Try anything you like!

Ingredients:
1 can of coconut milk each 400 ml (not light)
1 teaspoon honey (can be replaced with agave syrup vegan)
1 vanilla pod
1 teaspoon agar powder

Do this:
1. Add the coconut milk (without water), agar agar, and honey in a saucepan. Cut the vanilla bean and scrape the seeds into the pan and also add the vanilla pod.
2. Allow everything to boil and remove from the heat as soon as everything has started to boil. Then let the panna cotta mixture simmer for a few minutes. Put in optional seasoning and mix well.
3. Pour batter into optional serving glass and let the panna cotta solidify in the refrigerator for at least 4 hours before serving.

Prenumerera
Notis om
guest
7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nicolina
4 år sedan

Ååh, vilket superbra recept! Ska jag testa i nästa vecka, tack! 😀

Hanna - Pilates och träningstokig
4 år sedan

Det där ser verkligen gott ut. Älskar pannacotta och det där känns som ett bra alternativ.

Anonym
4 år sedan

mums

Caroline Kempe
4 år sedan

Nej gud så gott det ser ut! Detta måste jag verkligen testa snart! 😀

a n n i k a
4 år sedan

Mums!

Anonym
4 år sedan

Vad gott!

Sissi
4 år sedan

Det här måste jag testa, tack för receptet =)

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x