Hälsosam pannacotta

Ibland får man gäster mitt i veckan och då kan det vara skönt att kunna bjuda på en efterrätt som inte skjuter blodsockret i höjden. Denna hälsosamma, krämiga och såklart goda pannacotta är ett perfekt alternativ då. Ännu godare blir den om man toppar med lite färska bär.
Det här receptet är grundreceptet och räcker till 2 portioner. Jag valde att smaksätta min med 75 g mörk choklad (80% kakao) som jag smälte över vattenbad men du kan såklart ha i den smaksättning du vill. Vad sägs om rårörda hallon eller rivet citronskal?
Sometimes you have guests in the middle of the week and then it might be nice to be able to serve a dessert that does not shoot your blood sugar up. This healthy, creamy and of course delicious panna cotta is a perfect option then. I love to top it fresh berries.

This recipe is the basic recipe and enough for two servings. I chose to flavour mine with 75 grams of dark chocolate that I melted over a water but you can of course have any flavor you want. What about raspberries or lemon zest? Try anything you like!

Ingredients:
1 can of coconut milk each 400 ml (not light)
1 teaspoon honey (can be replaced with agave syrup vegan)
1 vanilla pod
1 teaspoon agar powder

Do this:
1. Add the coconut milk (without water), agar agar, and honey in a saucepan. Cut the vanilla bean and scrape the seeds into the pan and also add the vanilla pod.
2. Allow everything to boil and remove from the heat as soon as everything has started to boil. Then let the panna cotta mixture simmer for a few minutes. Put in optional seasoning and mix well.
3. Pour batter into optional serving glass and let the panna cotta solidify in the refrigerator for at least 4 hours before serving.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Hälsosam pannacotta

Portioner: 2

Ingredienser

1 burk kokosmjölk à 400 ml (ej light)
1 tsk honung (kan ersättas med agavesirap för vegan)
1 vaniljstång
1 tsk agar agar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 2st

Ingredienser

1 burk kokosmjölk à 400 ml (ej light)
1 tsk honung (kan ersättas med agavesirap för vegan)
1 vaniljstång
1 tsk agar agar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg kokosmjölk (utan vattnet), agar agar och honung i en kastrull. Skär upp vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen och lägg även ner vaniljstången.
  2. Låt allting koka upp och dra bort kastrullen från plattan så snart allt börjat koka. Låt sedan pannacotta smeten sjuda i några minuter. Haa i valfri smaksättning och blanda väl.
  3. Häll upp smeten i valfria serveringsglas och låt pannacottan stelna i kylskåpet i minst 4 timmar innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lägg kokosmjölk (utan vattnet), agar agar och honung i en kastrull. Skär upp vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen och lägg även ner vaniljstången.
  2. Låt allting koka upp och dra bort kastrullen från plattan så snart allt börjat koka. Låt sedan pannacotta smeten sjuda i några minuter. Haa i valfri smaksättning och blanda väl.
  3. Häll upp smeten i valfria serveringsglas och låt pannacottan stelna i kylskåpet i minst 4 timmar innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nicolina
8 years ago

Ååh, vilket superbra recept! Ska jag testa i nästa vecka, tack! 😀

Hanna - Pilates och träningstokig
8 years ago

Det där ser verkligen gott ut. Älskar pannacotta och det där känns som ett bra alternativ.

Anonymous
8 years ago

mums

Caroline Kempe
8 years ago

Nej gud så gott det ser ut! Detta måste jag verkligen testa snart! 😀

a n n i k a
8 years ago

Mums!

Anonymous
8 years ago

Vad gott!

Sissi
8 years ago

Det här måste jag testa, tack för receptet =)

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?