Dumle cupcakes

För någon vecka sedan anordnades det en auktion på instagram i välgörenhetssyfte där alla intäkter oavkortat gick till bygge av operationsrum på Swedish Medical Center, en svensk sjukhusklinik i Idlib i Syrien.
Mitt bidrag till auktionen var 24 cupcakes i valfritt utförande och detta blev vad vinnaren önskade: dumle cupcakes med bärgömma. Underbart goda! Receptet hittar ni som vanligt nedan och räcker till 12 stycken stora cupcakes. Frostingen är dumlefluff och därför bör du komma ihåg att förbereda den i god tid då den behöver vila minst 4 timmar i kylskåpet innan du kan vispa upp den till en fluffig frosting.
About a week ago, an auction was organized on instagram for charity reasons where all proceeds went to the building of operating theaters at Swedish Medical Center, a Swedish hospital clinic in Idlib in Syria.

My contribution to the auction was 24 cupcakes in any execution and this was what the winner desired: dumle caramel cupcakes filled with berried.The recipe can be found as usual below and serves 12 pieces of big sized cupcakes. The frosting is dumle caramel frosting and therefore you should remember to prepare it a day ahead as it needs to rest in the refrigerator before you can whip it up into a fluffy frosting.

Ingredients (muffins):
75 g butter
0.5 teaspoon vanilla
1 dl water
1.5 dl milk
1 egg
3 dl flour
1 dl cocoa
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking soda
2.5 dl granulated sugar

200 g berries of your own choice

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees.
2. Distribute cupcake cases in a muffin pan.
3. Melt the butter in a saucepan.
4. Add the vanilla sugar, water, milk and eggs to the butter.
5. Mix the flour, cocoa, baking soda, baking powder and sugar, and sift down into the butter mixture.
6. Whisk until smooth.
7. Bake in middle of oven for about 15 minutes.
8. Let the muffins cool completely before you fill with berries.

9. Make a whole in the cupcake in which you put some berries.

Ingredients (dumle fluff):
220 g dumle
3.25 dl whipping cream

Do this:
1. Chop the dumle caramel rough.
2. Heat the cream over low heat, it must not boil! Add the dumle and mix while the pan is still on the plate until all dumle have melted down in the cream.
3. Pour over the fluff into a bowl, wrap with plastic and let stand at least 4 hours in the refrigerator, but preferably overnight.
4. Whip up a fluffy batter and pipe on your cupcakes. Set the cupcakes in the refrigerator while you prepare the chocolate glaze.

Ingredients (chocolate glaze):
50 g dark chocolate
25g butter

Do this:
1. Chop the chocolate coarsely and divide the butter in pieces.
2. Melt the butter and chocolate gently in a saucepan over low heat.
3. Pour the chocolate glaze in a bowl and allow to thicken a little, it should still be runny. Decorate your cupcakes with frosting and enjoy!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Dumle cupcakes

Portioner: 12

Ingredienser

75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
200 g valfria bär

Ingredienser (dumlefluff):
220 g dumle
3,25 dl vispgrädde

Ingredienser (chokladglasyr):
50 g mörk choklad
25 g smör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
200 g valfria bär

Ingredienser (dumlefluff):
220 g dumle
3,25 dl vispgrädde

Ingredienser (chokladglasyr):
50 g mörk choklad
25 g smör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner i smörblandningen.
  6. Vispa till en slät smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Låt muffinsen svalna helt innan du fyller med bär.
  9. Gröp ur varje muffins lite grann och fyll hålet med bär.
  10. Dumlefluff: Hacka dumlen grovt.
  11. Värm upp grädden på svag värme, den får inte koka! Ha sedan i dumlen och blanda medan kastrullen fortfarande står på plattan tills all dumle smält ner i grädden.
  12. Häll över fluffen i en skål, plasta in och låt stå minst 4 timmar i kylskåpet men helst över natten.
  13. Vispa upp till en fluffig smet och spritsa på dina cupcakes. Ställ cupcaksen i kylskåpet under tiden som du förbereder chokladglasyren.
  14. Glasyr: Hacka chokladen grovt och dela smöret i bitar.
  15. Smält försiktigt smöret och chokladen i en kastrull på låg värme.
  16. Häll över chokladglasyren i en skål och låt tjockna lite grann, den ska dock fortfarande vara rinnig. Dekorera dina cupcakes med glasyr och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner i smörblandningen.
  6. Vispa till en slät smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Låt muffinsen svalna helt innan du fyller med bär.
  9. Gröp ur varje muffins lite grann och fyll hålet med bär.
  10. Dumlefluff: Hacka dumlen grovt.
  11. Värm upp grädden på svag värme, den får inte koka! Ha sedan i dumlen och blanda medan kastrullen fortfarande står på plattan tills all dumle smält ner i grädden.
  12. Häll över fluffen i en skål, plasta in och låt stå minst 4 timmar i kylskåpet men helst över natten.
  13. Vispa upp till en fluffig smet och spritsa på dina cupcakes. Ställ cupcaksen i kylskåpet under tiden som du förbereder chokladglasyren.
  14. Glasyr: Hacka chokladen grovt och dela smöret i bitar.
  15. Smält försiktigt smöret och chokladen i en kastrull på låg värme.
  16. Häll över chokladglasyren i en skål och låt tjockna lite grann, den ska dock fortfarande vara rinnig. Dekorera dina cupcakes med glasyr och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Såg farligt goda ut 🙂

Fatima
8 years ago

Gud så gott som det ser ut!

a n n i k a
8 years ago

Gott!

Rosie
8 years ago

Gu’ så gott! Detta måste jagh prova!

Helene
8 years ago

Mums! :3

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?