Jag var bara tvungen att testa cookie cake som jag har sett överallt i sociala medier och oj så god den var! Detta var definitivt inte sista gången som jag gör dena ljuvliga kaka. Jag serverade min med gräddglass och färska bär. Receptet räcker till ca 8 bitar.
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk mörk sirap
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g grovhackad mörk choklad
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop smör, strösocker, sirap, ägg och vanilj med elvisp.
3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt och grovhackad choklad i en annan bunke. Tillsätt detta till smörvispet och vänd ihop med slickepott.
4. Täck botten av en springform (diameter: 20 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna innan servering.
—
I just had to try the cookie cake I have seen everywhere in social media and it was so delicious! This was definitely not the last time that I will bake this ovely cake. I served mine with ice cream and fresh berries. Serves about 8 pieces.
Ingredients:
100 g romm temperatured butter
1 dl granulated sugar
2 tablespoons dark syrup
1 egg
1 teaspoon vanilla
3 dl lour
0.5 tsp baking soda
1 pinch of salt
100 g chopped dark chocolate
Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Beat together butter, granulated sugar, syrup, eggs and vanilla with electric mixer.
3. Mix together the flour, baking powder, salt and coarsely chopped chocolate in another bowl. Add this to butter and mix together with a spatula.
4. Cover the bottom of a round spring form (diameter: 20 cm) with parchment paper and spread the batter in it.
5. Bake in middle of oven for 15-20 minutes. Let cool before serving.
Mums!
Herre vad gott! Det måste jag verkligen testa någon dag =)
Åå det lät gott!! 🙂
Ser dunder gott ut!
Gott!
wow, vilken underbar kaka!
Tack för receptet. Bakades i helgen och blev omtyckt av oss 🙂
Blir det mkt skillnad i smaken om man använder ljus sirap istället?
Blir det mkt skillnad i smaken om man använderljus sirap istället?