No bake strawberry cheesecake

Cheesecake är så gott men det är en vetenskap i sig ibland att få den helt perfekt och krämig. Då är no bake cheesecake ett snabbt och enkelt alternativ som aldrig går fel! Den ni ser på bilden är fylld med jordgubbar, smaksatt med vanilj och toppad med choklad!
 
Ingredienser (no bake strawberry cheesecake):
21 digestivekex
150 g smör
400 g färskost
3 dl vispgrädde
0,5 tsk äkta vaniljpulver
250 g färska jorgubbar
100 g mörk choklad och 50 g smör till chokladglasyren
 
Gör såhär:
1. Mixa kexen till fina smulor.
2. Smält smöret och tillsätt det till kexen. Blanda väl tills du får en formbar massa.
3. Täck botten av en bakform, med avtagbara kanter, med bakplåtspapper. Tryck ut kexmassan i botten på formen.
4. Skölj av jordgubbarna och klappa dem torra med hushållspapper. Skär av bladen av några jordgubbar så att de får en platt yta att stå på. Dela dem i två och fördela dem längs med kanten på formen.
5. Vispa ihop färskost, vispgrädde och vaniljpulver till en fluffig smet. Lägg smeten i formen över jordgubbarna och bre ut så att du får en jämn yta.
6. Låt cheesecaken stå i kyl i minst 30 minuter. .
7. Chokladglasyren gör du genom att smälta grovhackad mörk choklad och smör på svag värme tills allt smält helt. Häll över glasyren i en skål och låt stå i kylskåpet. Glasyren ska tjockna men fortfarande vara flytande när den är klar.
8. Ta bort kanterna på bakformen och dekorera sedan din cheesecake med chokladglasyr och de jordgubbar som du har kvar.
 
 
Cheesecake is such a delicious pastry  but it can sometimes be a science in itself to get it absolutely perfect and creamy. Then no bake cheesecake a quick and easy alternative that will never go wrong! The one you see in the pictures above is filled with strawberries, flavored with vanilla and topped with chocolate glaze!

Ingredients (no bake strawberry cheesecake):
21 digestive biscuits
150 g butter
400 g of cream cheese
1 cups whipping cream
0.5 tsp pure vanilla powder
250 g fresh jorgubbar
100 g dark chocolate 50 g butter to chocolate glaze

Do this:
1. Mix the biscuits to fine crumbs.
2. Melt the butter and add it to the biscuits. Mix well until you obtain a malleable mass.
3. Cover the bottom of a baking pan with removable edges with parchment paper. Press out the biscuit mass in the bottom of the baking pan.
4. Rinse the strawberries and pat them dry with paper towels. Cut the leaves of some strawberries so that they have a flat surface to stand on. Cut them in two and distribute them along the edge of the pan.
5. Whisk together cream cheese, whipped cream and vanilla powder to a fluffy batter. Add the mixture into the baking pan and spread the so you get a smooth surface.
6. Let the cheesecake stand in the refrigerator for 30 minutes. .
7. To make the chocolate glaze, melt the chopped chocolate and butter over low heat until everything have melted completely. Pour the glaze into a bowl and let stand in the refrigerator. Make sure to check on it every now and then. The icing is ready to use when it has thickened but still be liquid.
8. Remove the edges of the baking pan and then decorate your cheesecake with chocolate glaze and strawberries that you have left.

Prenumerera
Notis om
guest
5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
a n n i k a
4 år sedan

Super mumsigt 😀

Annellisaa
4 år sedan

Wow det ser sjukt gott ut.

ISA
ISA
4 år sedan

det här gillar man!! sparar recept <3

EVELINA
4 år sedan

Ser otroligt gott ut! Älskar cheesecake!

Inez
4 år sedan

Mums, mums, mums! Måste testas! 😀

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x