No bake strawberry cheesecake

Cheesecake är så gott men det är en vetenskap i sig ibland att få den helt perfekt och krämig. Då är no bake cheesecake ett snabbt och enkelt alternativ som aldrig går fel! Den ni ser på bilden är fylld med jordgubbar, smaksatt med vanilj och toppad med choklad!
Cheesecake is such a delicious pastry  but it can sometimes be a science in itself to get it absolutely perfect and creamy. Then no bake cheesecake a quick and easy alternative that will never go wrong! The one you see in the pictures above is filled with strawberries, flavored with vanilla and topped with chocolate glaze!

Ingredients (no bake strawberry cheesecake):
21 digestive biscuits
150 g butter
400 g of cream cheese
1 cups whipping cream
0.5 tsp pure vanilla powder
250 g fresh jorgubbar
100 g dark chocolate 50 g butter to chocolate glaze

Do this:
1. Mix the biscuits to fine crumbs.
2. Melt the butter and add it to the biscuits. Mix well until you obtain a malleable mass.
3. Cover the bottom of a baking pan with removable edges with parchment paper. Press out the biscuit mass in the bottom of the baking pan.
4. Rinse the strawberries and pat them dry with paper towels. Cut the leaves of some strawberries so that they have a flat surface to stand on. Cut them in two and distribute them along the edge of the pan.
5. Whisk together cream cheese, whipped cream and vanilla powder to a fluffy batter. Add the mixture into the baking pan and spread the so you get a smooth surface.
6. Let the cheesecake stand in the refrigerator for 30 minutes. .
7. To make the chocolate glaze, melt the chopped chocolate and butter over low heat until everything have melted completely. Pour the glaze into a bowl and let stand in the refrigerator. Make sure to check on it every now and then. The icing is ready to use when it has thickened but still be liquid.
8. Remove the edges of the baking pan and then decorate your cheesecake with chocolate glaze and strawberries that you have left.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

No bake strawberry cheesecake

Ingredienser

21 digestivekex
150 g smör
400 g färskost
3 dl vispgrädde
0,5 tsk äkta vaniljpulver
250 g färska jorgubbar
100 g mörk choklad och 50 g smör till chokladglasyren

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

21 digestivekex
150 g smör
400 g färskost
3 dl vispgrädde
0,5 tsk äkta vaniljpulver
250 g färska jorgubbar
100 g mörk choklad och 50 g smör till chokladglasyren

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa kexen till fina smulor.
  2. Smält smöret och tillsätt det till kexen. Blanda väl tills du får en formbar massa.
  3. Täck botten av en bakform, med avtagbara kanter, med bakplåtspapper. Tryck ut kexmassan i botten på formen.
  4. Skölj av jordgubbarna och klappa dem torra med hushållspapper. Skär av bladen av några jordgubbar så att de får en platt yta att stå på. Dela dem i två och fördela dem längs med kanten på formen.
  5. Vispa ihop färskost, vispgrädde och vaniljpulver till en fluffig smet. Lägg smeten i formen över jordgubbarna och bre ut så att du får en jämn yta.
  6. Låt cheesecaken stå i kyl i minst 30 minuter. .
  7. Chokladglasyren gör du genom att smälta grovhackad mörk choklad och smör på svag värme tills allt smält helt. Häll över glasyren i en skål och låt stå i kylskåpet. Glasyren ska tjockna men fortfarande vara flytande när den är klar.
  8. Ta bort kanterna på bakformen och dekorera sedan din cheesecake med chokladglasyr och de jordgubbar som du har kvar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Mixa kexen till fina smulor.
  2. Smält smöret och tillsätt det till kexen. Blanda väl tills du får en formbar massa.
  3. Täck botten av en bakform, med avtagbara kanter, med bakplåtspapper. Tryck ut kexmassan i botten på formen.
  4. Skölj av jordgubbarna och klappa dem torra med hushållspapper. Skär av bladen av några jordgubbar så att de får en platt yta att stå på. Dela dem i två och fördela dem längs med kanten på formen.
  5. Vispa ihop färskost, vispgrädde och vaniljpulver till en fluffig smet. Lägg smeten i formen över jordgubbarna och bre ut så att du får en jämn yta.
  6. Låt cheesecaken stå i kyl i minst 30 minuter. .
  7. Chokladglasyren gör du genom att smälta grovhackad mörk choklad och smör på svag värme tills allt smält helt. Häll över glasyren i en skål och låt stå i kylskåpet. Glasyren ska tjockna men fortfarande vara flytande när den är klar.
  8. Ta bort kanterna på bakformen och dekorera sedan din cheesecake med chokladglasyr och de jordgubbar som du har kvar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
a n n i k a
7 years ago

Super mumsigt 😀

Annellisaa
7 years ago

Wow det ser sjukt gott ut.

ISA
ISA
7 years ago

det här gillar man!! sparar recept <3

EVELINA
7 years ago

Ser otroligt gott ut! Älskar cheesecake!

Inez
7 years ago

Mums, mums, mums! Måste testas! 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?