Gör egen Play-Doh!

Min dotter hänger ofta med in i köket när jag bakar till bloggen och den här gången ville jag göra något som hon kunde vara med på. Ett roligt sätt för barn att baka på är att göra Play-Doh eller trolldeg som det kallades när jag var liten. Det kräver endast fyra ingredienser som du garanterat redan har hemma!
När man har lekt färdigt med degen är det bara att förvara den i vanliga lufttäta plastburkar så att de inte torkar ut! Det här receptet räcker till ca 1 kg deg vilket jag tyckte blev bra för att kunna dela upp degen och färga i lagom stora bitar.
 
Ingredienser (Play-Doh):
2 dl mjöl
1 dl salt
1 dl vatten
2 msk olja
 
ev. pastafärg/karamellfärg
 
Gör såhär:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt vatten och olja och knåda ihop till en smidig deg. Om du vill kan du färga i valfri färg!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatima
6 år sedan

Det är enkelt att göra å även roligt med alla färger, brukar göra till min lillebrorsa.

Emily ♡
6 år sedan

Sådan här trolldeg gjorde mamma ofta till mig och min bror när vi var små (^_^) <3

Anonym
6 år sedan

vad fina bilder

Lisa
6 år sedan

Spelar väl ingen roll om man vill baka denna deg som vuxen och ha roligt! 😊

Linda
6 år sedan

Vad roligt att göra den själv, dessutom! 🙂

CatyorCatie
6 år sedan

Åhhh… måste testa! *-*

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x