Fruktpizza

Nya baktrenden är att göra pizza i form av ett bakverk. Den går att variera i oändlighet och är verkligen super enkel att göra. Jag gör min på en glutenfri mandelbotten för en tunn och frasig “pizzabotten” och sen är det bara att ha på allt som du gillar. Denna gång körde jag med nutella, kiwi, jordgubb, blåbär och riven vit choklad men dulche de leche och lemon curd är också grymt gott att byta ut nutellan mot.
Det här receptet bakade jag i en form med avtagbara kanter med diameter 20 cm och räcker till 4-5 portioner (eller 1 hel portion till mig! 😉 )
The new baking trend is to make pizza in the form of a pastry. It can be varied endlessly and is super easy to make. I make mine on a gluten-free almond base for a thin and crispy “pizza base” and then I just to have everything that I like. This time, I had mine with nutella, kiwi, strawberry, blueberry and grated white chocolate but Dulche de leche and lemon curd are great to replace the nutella with.

This recipe I baked in a mold with removable edges with a diameter of 20 cm and is enough for 4-5 servings (or one full serving me!;))

Ingredients (fruit pizza):
200 g almond paste
0,5 cup granulated sugar
2 large egg whites
optional garnish (ex. nutella, fruit, grated chocolate, Dulche de leche, lemon curd)

Do this:
1. Preheat the oven to 375 F.
2. Grate the almond paste into a bowl.
3. Add the granulated sugar and whisk together.
4. Continue whisking while adding one egg white at a time.
5. If you have large pieces of almond paste in the batter, you can mix a little with a hand blender to make it perfectly smooth.
6. Cover the mold with removable edges (20 cm in diameter) with parchment paper and pour the batter into it.
7. Bake your base in the middle of the oven for 15-20 minutes.
8. Allow the pizza crust to cool completely before garnishing. Store in the refrigerator.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Fruktpizza

Portioner: 4-5

Ingredienser

200 g mandelmassa
1 dl strösocker
2 stora äggvitor
valfri garnering (ex. nutella, frukt, bär, riven choklad, dulche de leche, lemon curd)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4-5st

Ingredienser

200 g mandelmassa
1 dl strösocker
2 stora äggvitor
valfri garnering (ex. nutella, frukt, bär, riven choklad, dulche de leche, lemon curd)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Riv mandelmassan ner i en bunke.
  3. Tillsätt strösockret och vispa ihop.
  4. Fortsätt vispa samtidigt som du tillsätter en äggvita i taget.
  5. Om du har stora bitar mandelmassa i smeten kan du mixa lite med stavmixer för att få den helt slät.
  6. Täck en form med avtagbara kanter (20 cm i diameter) men bakplåtspapper och häll i smeten i den.
  7. Grädda din botten i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  8. Låt pizzabotten svalna helt innan du garnerar. Förvaras i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Riv mandelmassan ner i en bunke.
  3. Tillsätt strösockret och vispa ihop.
  4. Fortsätt vispa samtidigt som du tillsätter en äggvita i taget.
  5. Om du har stora bitar mandelmassa i smeten kan du mixa lite med stavmixer för att få den helt slät.
  6. Täck en form med avtagbara kanter (20 cm i diameter) men bakplåtspapper och häll i smeten i den.
  7. Grädda din botten i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  8. Låt pizzabotten svalna helt innan du garnerar. Förvaras i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Gud va gott!!

a n n i k a
8 years ago

Mumsigt 😀

Camilla Cecilia
8 years ago

Nam, så godt 😀

Fatima
8 years ago

De här var något å prova 👌

Filippa och Julia
8 years ago

Så otroligt gott det ser ut! Detta måste jag verkligen testa någon dag. Kram

Anonymous
8 years ago

Ser jättegott ut 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?