DIY: Letter banner

Det är så många som har frågat mig hur jag gjorde letter bannern till förra årets heta Caring Hearts event och nu fick jag äntligen tid över för att göra en ordentlig tutorial. Idag gjorde jag en till köket! Ovansidan av byrån som vi har i köket har jag stora planer för. Det ska bli ett så kallat coffee corner där gäster själva kan välja te och kaffe osv. Vad passar då inte bättre än denna letter banner ovanför där det står ”Eat, drink, enjoy!”. Hursomhelst, dags att förklara hur man gör en sånhär!
 
Materialet som du behöver är först och främst ett stort ark i tjockare papper i den färg som du vill att din letter banner ska vara i. Sånna går att köpa i de flesta hobbyaffärer. Sen behöver du jungfruben i samma färg, dator, blyertspenna, sax, lim och vanliga utskriftspapper.
 
Börja med att öppna ett bildredigeringsprogram som paint, photoshop eller liknande. Word går också bra. Poängen är att du ska välja den fontstil du vill ha på din letter banner, skriva bokstav för bokstav i stor storlek och sedan kalkera av detta på ett vanligt utskriftspapper med hjälp av en blyertspenna. Att kalkera betyder alltså att du lägger ett tunt, lite genomskinnligt papper (såsom vanliga utskriftspapper är) på skärmen med högsta ljusstyrka och följer konturerna med pennan så att du får en likadan bokstav på pappret som du har lagt upp på datorn.
 
När du har gjort detta för alla bokstäver som du behöver för din letter banner så har du alltså skapat bokstavsmallar för att kunna klippa ut dem i det tjockare pappret. Sånna här tjockare papper brukar ha en skrovlig och en lite slätare sida. Det viktiga här är att du ritar upp bokstäverna med hjälp av mallarna på den skrovliga sidan och att du vänder mallen så att bokstaven är åt FEL håll när du ritar av den. På så sätt så får du den släta fina sidan att synas utan blyertsstreck när du hänger upp den.
 
Förutom bokstäverna och eventuella figurer så behöver du också klippa ut avlånga rektanglar för varje bokstav plus en extra för varje sida av din letter banner som du kan hänga upp den i. Med hjälp av limmet, limmar du på bokstaven på en avlång rektangel. Använd så lite lim som möjligt för att det ska torka snabbt och du får en fin finish. Du behöver endast limma precis längst upp på bokstaven, så mycket av bokstaven som möjligt ska hänga nedanför rektangeln så att man ser vad det står sen.
 
Nu till det sista steget: Att binda ihop alla bokstäver till det eller de orden som du vill göra. På varje sida om en avlång triangel så gör du ett litet litet hål med hjälp av t.ex en sax. Hellre för litet än för stort. Genom det här hålet och hålet för bokstaven som kommer efter ska du trä jungfrubenen och vika upp benen så att bokstäverna sammanlänkas. När du har satt ihop alla bokstäver så är det bara att sätta upp den. Vanlig tejp går bra men washitejp funkar allra bäst!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
6 år sedan

så snyggt! älskart!

Pia
Pia
6 år sedan

Så himla fint! Måste jag prova! 😀

Mikaela
6 år sedan

Smart. Måste testa detta. Ha en bra dag!

Anonym
6 år sedan

Jättefint!

Amanda Jona [SPONTAN]
6 år sedan

Åh vad fint det blev, och så smidigt!

ANNAWII ♥
6 år sedan

Så fint!

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x